Σε κίνδυνο η Freya - Η Νορβηγία προειδοποιεί ακόμα και με θανάτωση του θαλάσσιου ίππου

Σε κίνδυνο η Freya - Η Νορβηγία προειδοποιεί ακόμα και με θανάτωση του θαλάσσιου ίππου Facebook Twitter
0

Η Freya, ο θαλάσσιος ίππος που έχει γίνει ιδιαίτερα δημοφιλής στη Νορβηγία, διατρέχει άμεσο κίνδυνο καθώς η κυβέρνηση προειδοποιεί πως ίσως χρειαστεί να γίνει ευθανασία εάν οι πολίτες συνεχίζουν να την πλησιάζουν.

Το ζώο βρίσκεται στην περιοχή εδώ και κάποιο διάστημα και συνηθίζει να περνά τον χρόνο της στη λιμάνι. Ανεβαίνει σε σκάφη για να απολαύσει τον ύπνο της, με αποτέλεσμα να έχει βυθίσει μερικά. Ωστόσο, αυτό δεν αποτελεί πρόβλημα. 

Το υπουργείο Αλιείας της χώρας επεσήμανε, σε σχετική δήλωση, πως οι πολίτες πλησιάζουν όλο και περισσότερο τον θαλάσσιο ίππο των 600 κιλών, κάτι που είναι εξαιρετικά επικίνδυνο για εκείνους. Υπάρχουν σκέψεις για λήψη μέτρων, μεταξύ των οποίων και η ευθανασία, εάν δεν συμμορφωθούν στις συνεχείς υποδείξεις. 

Η δήλωση του υπουργείου συνοδεύτηκε από μία φωτογραφία μία μεγάλης ομάδας ατόμων, μεταξύ αυτών και παιδιά, να στέκονται σε απόσταση αναπνοής από το ζώο.

Η εκπρόσωπος Nadia Jdaini επεσήμανε, παράλληλα, πως οι Αρχές έχουν παρατηρήσει αρκετά - δυνητικά - επικίνδυνα περιστατικά την τελευταία εβδομάδα, μεταξύ των οποίων άτομα να κολυμπούν δίπλα στο ζώο ή να το πλησιάζουν μαζί με ανήλικα για να τους βγάλουν μία φωτογραφία. 

«Το ότι ο θαλάσσιος ίππος έχει γίνει ατραξιόν αυξάνει την ανάγκη επιπλέον μέτρων. Ο μεγαλύτερος φόβος μας είναι να τραυματιστεί κόσμος» είπε η ίδια και τόνισε πως τα μέτρα δεν αφορούν μόνο την υγεία των πολιτών, αλλά και του ίδιου του ζώου. 

Η Freya δεν ξεκουράζεται αρκετά και ο κτηνίατρος, που την εξέτασε, προειδοποίησε πως είναι σε κατάσταση στρες. 

Εξετάζεται και η πιθανότητα να μετακινηθεί από το φιόρδ του Όσλο, αλλά ακόμα δεν έχει ληφθεί τελική απόφαση. Μέχρι τότε, οι Αρχές επανέλαβαν την ανάγκη να μείνει το κοινό μακριά της.

Με πληροφορίες από BBC

Περιβάλλον
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ