Σε αυτό το θερμοκήπιο καλλιεργούνται λαχανικά όλο το χρόνο χωρίς θέρμανση από ορυκτά καύσιμα

Σε αυτό το θερμοκήπιο καλλιεργούνται λαχανικά όλο το χρόνο χωρίς θέρμανση από ορυκτά καύσιμα Facebook Twitter
0

Μπορεί από μακριά να μοιάζει με τυπικό θερμοκήπιο, ωστόσο, από κοντά δεν είναι τόσο συμβατικό.

Το συγκεκριμένο θερμοκήπιο μπορεί να καλλιεργεί όλο τον χρόνο, ακόμη και σε έναν σκληρό χειμώνα, χωρίς να χρειάζεται θέρμανση με καύση ορυκτών καυσίμων.

Αντί να χρησιμοποιεί οποιαδήποτε από τις συμβατικές πηγές, η FreshPal Farms υιοθετεί μια ηλιόλουστη νέα προσέγγιση προκειμένου να ευδοκιμούν τα προϊόντα όλες τις εποχές.

Ένας ηλεκτροκινητήρας επεκτείνει και ανασύρει μια μονωτική «κουβέρτα», παγιδεύοντας θερμότητα κατά τη διάρκεια της ημέρας, η οποία διατηρεί το περιβάλλον στους 28ºC όλο το χρόνο. Ένα τέτοιο θερμοκήπιο είναι συνηθισμένο στην Κίνα αλλά όχι στον Καναδά, όπου μετακόμισε ο Dong Jianyi, το 2014.

«Στη βόρεια Κίνα, κάνει επίσης πολύ κρύο και ο χειμώνας είναι αρκετά σκοτεινός, αλλά οι άνθρωποι μπορούν να καλλιεργούν όλο το χρόνο», εξηγεί σε συνέντευξή του στο CBC. «Εκεί που ζούσα στην Κίνα, υπήρχαν τόσα πολλά παθητικά ηλιακά θερμοκήπια, αλλά στον Καναδά, δεν είδα κανένα σε εμπορική κλίμακα».

Το 2020, το θερμοκήπιο είχε καταφέρει να αποδώσει περισσότερα από 13.000 κιλά ντομάτες. Σύμφωνα με τον Dong, η θέρμανση ενός θερμοκηπίου μεγέθους 750 τετραγωνικών μέτρων, και λειτουργίας με φυσικό αέριο θα του κόστιζε περίπου 23.530 δολάρια κάθε μήνα.

Σε αυτό το θερμοκήπιο καλλιεργούνται όλο το χρόνο χωρίς ορυκτά καύσιμα Facebook Twitter
Facebook @FreshPal Farms

Σε αυτό το θερμοκήπιο καλλιεργούνται όλο το χρόνο χωρίς ορυκτά καύσιμα Facebook Twitter
Facebook @FreshPal Farms

Περιβάλλον
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ