Πόσες φορές πρέπει να πλένουμε τα ρούχα μας

Πόσες φορές πρέπει να πλένουμε τα ρούχα μας Facebook Twitter
pixabay
0

Πόσο συχνά πλένετε τα τζιν σας; Η απάντηση είναι πολύ συχνά, σύμφωνα με τους ειδικούς.

Ενώ πολλοί καταναλωτές προσπαθούν εν μέσω πανδημίας να αγοράσουν τα πιο απαραίτητα είδη ρουχισμού, παραβλάπτεται ωστόσο ένα σημαντικό ζήτημα, οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις της συχνής χρήσης του πλυντηρίου και του στεγνωτηρίου.

Μια νέα έκθεση, που δημοσιεύτηκε από την Εταιρεία Χημικής Βιομηχανίας (SCI), καταλήγει στο συμπέρασμα ότι το πλύσιμο των ρούχων έχει «τεράστιο περιβαλλοντικό αντίκτυπο» και προτρέπει τους ανθρώπους να πλένουν τα ρούχα τους λιγότερο συχνά (με εξαίρεση τα εσώρουχά τους).

Συγκεκριμένα, ένα μεγάλο ποσοστό διοξειδίου του άνθρακα που παράγεται από ένα βαμβακερό μπλουζάκι, προέρχεται από το πλύσιμο και το στέγνωμά του.

Η έκθεση που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Chemistry & Industry αυτή την εβδομάδα, εξηγεί ότι υπάρχουν πολλοί λόγοι νια να πλένουμε λιγότερο συχνά ορισμένα ρούχα όπως τα τζιν. Οι πιο σημαντικοί λόγοι είναι ότι έτσι συμβάλλουμε «στη μείωση της ποσότητας μικροϊνών που καταλήγουν στο περιβάλλον, στην σπατάλη ενέργειας και νερού και στη μείωση των εκπομπών αερίων».

Ιδίως για τα τζιν, η έκθεση προτείνει ακόμα και μία πλύση τον μήνα.

Εξαίρεση αποτελούν τα εσώρουχα και τα ρούχα γυμναστικής, τα οποία μπορούμε να πλένουμε ελεύθερα κάθε ημέρα, χρησιμοποιώντας όμως το οικονομικό πρόγραμμα των πλυντηρίων, το οποίο έχει μικρότερες θερμοκρασίες και λιγότερη διάρκεια.

Περιβάλλον
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Άπιαστο σα φάντασμα»: Σπάνιο κολιμπρί επανεμφανίστηκε στην Κολομβία - Έχει καταγραφεί μόλις άλλες δύο φορές

Περιβάλλον / «Άπιαστο σα φάντασμα»: Σπάνιο κολιμπρί επανεμφανίστηκε στην Κολομβία - Έχει καταγραφεί μόλις άλλες δύο φορές

Το κολιμπρί που απαθανάτισε ο Βέγα ήταν αρσενικό, όπως μαρτυρούσε το σμαραγδένιο πτέρωμά του, ο μπλε λαιμός του και καμπύλο μαύρο ράμφος του
THE LIFO TEAM

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ