Η Poppy, o τελευταίος από τους «Γορίλες στην ομίχλη» είναι νεκρός, όπως ανακοίνωσε σήμερα το ίδρυμα Dian Fossey Gorilla Fund.

 

Ο γορίλας πιστεύεται πως πέθανε σε ηλικία 43 ετών ενώ γεννήθηκε στο καταφύγιο της θρυλικής Νταϊάν Φόσεϊ, της γυναίκας που αφιέρωσε τη ζωή της για να προστατεύσει το είδος στη Ρουάντα.

 

Οι γορίλες του εθνικού πάρκου αποθανατίστηκαν στην βραβευμένη ταινία του 1988, «Gorillas in the Mist» (Γορίλες στην Ομίχλη), με πρωταγωνίστρια την Σιγκούρνι Γουίβερ.

 

Ο τελευταίος από τους «Γορίλες στην Ομίχλη» είναι νεκρός
Η Σιγκούρνι Γουίβερ με την Poppy

 

Ο τελευταίος από τους «Γορίλες στην Ομίχλη» είναι νεκρός
H Poppy στην ενήλικη ζωή της

 

Η Poppy, ένας κυρίαρχος θηλυκός γορίλας, έγινε πέντε φορές μητέρα στη ζωή της, ενώ η αδελφή της Maggie ήταν ο αγαπημένος γορίλας της Γουίβερ κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας «Γορίλες στην Ομίχλη».

 

 

Η Φόσεϊ είχε αδυναμία στον γορίλα και το θεωρούσε ένα ξεχωριστό ζώο ενώ και οι ερευνητές κατάφεραν χάρη στην Poppy να μάθουν πολλά για τη ζωή του είδους. Αυτός ο γορίλας ήταν άλλωστε το πρώτο θηλυκό που κατεγράφη να γεννά σε τόσο μεγάλη ηλικία, αλλάζοντας τα δεδομένα των επιστημόνων για τον αναπαραγωγικό τους κύκλο. Η Poppy αναφέρονταν συχνά στα ημερολόγια της Φόσεϊ μέχρι και τη μέρα που η ακτιβίστρια βρέθηκε άγρια δολοφονημένη, το 1985.

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr