Ένας άνδρας  συνελήφθη στο αεροδρόμιο του Τορόντο καθώς μετέφερε στη χειραποσκευή του χιλιάδες βδέλλες, προκειμένου να τις πουλήσει. 

 

Ο Ippolit Bodounov ήταν επιβάτης μιας πτήσης από τη Ρωσία με προορισμό τον Καναδά. Στη χειραποσκευή του, μια μεγάλη σακούλα για ψώνια βρέθηκαν 4.788 βδέλλες, τις οποίες σκόπευε να πουλήσει, καθώς είναι χρήσιμες για φαρμακευτικούς σκοπούς. Το εμπόριο βδέλλας ελέγχεται με βάση τους νόμους για τα άγρια ζώα και στον Bodounov επεβλήθη πρόστιμο 15.000 δολαρίων Καναδά (περίπου 9960 ευρώ). Τις βδέλλες ανακάλυψε ένας σκύλος της αστυνομίας, δια της όσφρησης. 

 

Εστάλησαν στην αρμόδια υπηρεσία του Καναδά και προέκυψε πως ανήκουν σε ένα από τα δύο είδη βδέλλας που έχουν φαρμακευτική αξία, το εμπόριο των οποίων έχει νομικούς περιορισμούς καθώς είναι απειλούμενο είδος. 

 

To περίεργο είναι πάντως πως όλες οι βδέλλες παρέμειναν ζωντανές κατά τη διάρκεια της πτήσης. Oι βδέλλες, οι οποίες τρέφονται με αίμα ανθρώπων και ζώων ήταν ένα από τα πρώτα είδη ζώων για τα οποία πάρθηκαν μέτρα προστασίας, όπως περιορισμοί στις εξαγωγές, ήδη από το 1823. 

 

To σάλιο της βδέλλας περιέχει συστατικά που ήταν καθοριστικά στο να υπάρχουν θετικά αποτελέσματα στις μεθόδους αιμοκάθαρσης. 

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr