Λονδίνο: Ακτιβίστρια διαμαρτύρεται για τη διάσωση των πτηνών εικονογραφημένη με body painting

Λονδίνο: Ακτιβίστρια διαμαρτύρεται για τη διάσωση των πτηνών σχεδόν γυμνή- Μόνο με body painting Facebook Twitter
0

H 36χρονη Hannah Bourne-Taylor με ένα ολικό body paint ως πουλί, περπάτησε στους δρόμους του Λονδίνου σχεδόν γυμνή για να διαμαρτυρηθεί για τη μείωση του πληθυσμού των πτηνών.

Το Σάββατο, η Hannah Bourne-Taylor, από το Oxfordshire, έφτασε στο Hyde Park καλυμμένη με μπλε και ασπρόμαυρη μπογιά σώματος, δημιουργία της Guido Daniele.

Στάθηκε στο Speaker's Corner στο πάρκο, και μίλησε για τις απώλειες.

«Κραυγάζουμε για να μας βοηθήσετε, να κοιτάξετε ψηλά για να θυμηθείτε ότι μοιράζεστε το σπίτι σας με άλλα είδη», είπε.

«Μέσα από αυτούς τους κοινούς αγώνες ζητάμε μόνο ένα πράγμα, ένα ασφαλές μέρος για να ξεκουραστούμε μετά το επικίνδυνο ταξίδι της επιστροφής μας».

Λονδίνο: Ακτιβίστρια διαμαρτύρεται για τη διάσωση των πτηνών σχεδόν γυμνή- Μόνο με body painting Facebook Twitter

Το αίτημά της, που ονομάζεται The Feather Speech, ζητά γρήγορη δράση σε όλες τις νέες οικιστικές αναπτύξεις.

Αυτό σημαίνει ότι τα κτίρια θα χρειάζονταν τούβλα με τρύπες που να μπορούν να γίνουν περιβάλλοντα φωλεοποίησης για τέσσερα είδη πουλιών που απειλούνται στη Βρετανία μεταξύ αυτών τα σπουργίτια και τα ψαρόνια.

Στη συνέχεια της διαμαρτυρίας της η Bourne-Taylor, παρέλασε μαζί με διαδηλωτές στην Ντάουνινγκ Στριτ όπου διάβασε μια επιστολή στον πρωθυπουργό Ρίσι Σουνάκ.

Στην επιστολή της ανέφερε μεταξύ άλλων: «Παρακαλώ αναγνωρίστε ότι τα τείχη μας ανήκουν επίσης σε τυχοδιώκτες. Πίσω από το θέατρο αυτής της εκστρατείας, υπάρχει ένα σοβαρό ζήτημα ανάπτυξης που προκαλεί απώλεια βιοποικιλότητας.

«Αυτοί οι φτερωτοί γείτονες που φωλιάζουν στις κοιλότητες δεν περιλαμβάνονται στα μέτρα για τη βιοποικιλότητα, παρά το γεγονός ότι όλα αυτά τα πτηνά έρχονται αντιμέτωπα με την εξαφάνιση εξαιτίας μας».

Περισσότερα από τα μισά από τα πολλά είδη πουλιών της Βρετανίας έχουν εξαφανιστεί από τους ουρανούς μέσα σε μόλις 20 χρόνια, εν μέρει λόγω της έλλειψης κατάλληλων τόπων για τις φωλιές τους, σύμφωνα με την Emma Marsh, εκτελεστική διευθύντρια του RSPB.

Η ακτιβίστρια προέτρεψε τους ανθρώπους να υπογράψουν την πρότασή της «για να διασφαλιστεί ότι τα είδη που φωλιάζουν παραδοσιακά στις κοιλότητες των κτιρίων έχουν ένα ασφαλές σπίτι για να επιστρέφουν κάθε χρόνο».

Με πληροφορίες του BBC

Περιβάλλον
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σεκάνια στη Ζάκυνθο: Μία από τις σημαντικότερες παραλίες στον κόσμο

Περιβάλλον / Σεκάνια στη Ζάκυνθο: Μία από τις σημαντικότερες παραλίες στον κόσμο

Είναι σπάνιο προνόμιο πια στην Ελλάδα να επισκεφθεί κανείς μια απάτητη παραλία. Η LiFO είχε αυτή την ευκαιρία. Βρέθηκε στα «απάτητα» Σεκάνια της Ζάκυνθου, ακολουθώντας την επιστημονική ομάδα του WWF Ελλάς και είδε από κοντά πώς προετοιμάζεται η μοναδική αυτή παραλία για να φιλοξενήσει τις νέες φωλιές της θαλάσσιας χελώνας καρέτα.
ΝΤΙΝΑ ΚΑΡΑΤΖΙΟΥ
Στους 50 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία στο νότιο Πακιστάν – Θάνατοι από θερμοπληξία στην Ινδία

Περιβάλλον / Στους 50 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία στο νότιο Πακιστάν – Θάνατοι από θερμοπληξία στην Ινδία

Οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν ότι ακραίες μετεωρολογικές συνθήκες – από καύσωνα ως ακραίο καύσωνα—θα επικρατήσουν σε πολλές περιοχές του κρατιδίου, όπως και στα βόρεια κρατίδια Πουντζάμπ και Χαριάνα
NEWSROOM
«Free Bella»: Εκστρατεία για την απελευθέρωση της φάλαινας μπελούγκα που ζει σε ενυδρείο της Σεούλ

Περιβάλλον / «Free Bella»: Εκστρατεία για την απελευθέρωση της φάλαινας μπελούγκα που ζει σε ενυδρείο της Σεούλ

Η Μπέλλα ασφυκτιά μέσα σε ένα μικρό ενυδρείο, που βρίσκεται σε εμπορικό κέντρο της Σεούλ - «Το να κρατάει κανείς αυτά τα πλάσματα σε αιχμαλωσία είναι απλώς ανήθικο», δήλωσε βιολόγος θαλάσσιας ζωής
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ