Το lockdown βοήθησε δύο πάντα να ζευγαρώσουν για πρώτη φορά - Μετά από 10 χρόνια

Το lockdown βοήθησε δύο πάντα να ζευγαρώσουν για πρώτη φορά - Μετά από 10 χρόνια Facebook Twitter
0

Αυτό που δεν κατάφερε η ίδια η φύση και η Επιστήμη, το κατάφερε το lockdown λόγω κορωνοϊού: Δύο πάντα κατάφεραν επιτέλους να ζευγαρώσουν για πρώτη φορά, μετά από ακούραστες προσπάθειες δέκα ετών από τους υπεύθυνους ζωολογικού κήπου.

Κάπως έτσι, ο Ying Ying και η Le Le, τα γιγάντια πάντα που φιλοξενούνται στο Ocean Park του Χονγκ Κονγκ, ίσως περιμένουν απόγονο.

Την ανακοίνωση έκαναν με ενθουσιασμό οι άνθρωποι του ζωολογικού κήπου: «Η επιτυχής αυτή διαδικασία ζευγαρώματος γεννά μεγάλο ενθουσιασμό σε όλους εμάς, καθώς η πιθανότητα εγκυμοσύνης μέσω φυσικού ζευγαρώματος είναι υψηλότερη απ'ό,τι με τεχνητή γονιμοποίηση» τόνισε σε ανακοίνωσή του ο Μάικλ Μπους, διευθυντής ζωολογικών λειτουργιών του Ocean Park.

Το lockdown βοήθησε δύο πάντα να ζευγαρώσουν για πρώτη φορά - Μετά από 10 χρόνια Facebook Twitter

Εξαιτίας της πανδημίας, το ζωολογικό πάρκο ήταν κλειστό για το κοινό από τα τέλη Ιανουαρίου. Σ'αυτό το διάστημα, το προσωπικό παρατήρησε συγκεκριμένες συμπεριφορές των γιγάντιων πάντα που συνήθως καταγράφονται κατά την κοινή αναπαραγωγική περίοδο, μεταξύ Μαρτίου και Μαΐου κάθε έτους.

«Από τα τέλη Μάρτη, η Ying Ying άρχισε να περνά περισσότερο χρόνο παίζοντας στο νερό ενώ ο Le Le άφηνες το οσφρητικό του αποτύπωμα στο χώρο, αναζητώντας τη μυρωδιά της Ying Ying στην περιοχή της» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Παρότι είναι νωρίς για τους επιστήμονες του πάρκου να γνωρίζουν αν υπάρχει... διάδοχος, παρατηρούν από κοντά το σώμα και τις αλλαγές στη συμπεριφορά της Ying Ying. «Αν η προσπάθεια ήταν επιτυχής, τα σημάδια εγκυμοσύνης - μεταξύ αυτών ορμονικές διακυμάνσεις και αλλαγές συμπεριφοράς - θα φανούν στις αρχές Ιουνίου, παρότι υπάρχει πάντα η πιθανότητα ψευδοκύησης» τόνισε ο Μπους.

Πρόκειται για εξαιρετικά σημαντική εξέλιξη στο πλαίσιο των αδιάλειπτων προσπαθειών διατήρησης του είδους που αυτή τη στιγμή βρίσκεται στη λίστα των ευάλωτων - ένα βήμα από την κατηγορία των υπό απειλή ζώων.

Υπάρχουν μόλις 1.000 γιγάντια πάντα που ζουν στο φυσικό τους περιβάλλον, σύμφωνα με το Ocean Park.

Με πληροφορίες από CNN

Περιβάλλον
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λαπωνία: Πρωτοφανές κύμα καύσωνα πλήττει τη χώρα - Η υπενθύμιση του Άγιου Βασίλη

Περιβάλλον / Πρωτοφανές κύμα καύσωνα στη Φινλανδία: «Βεβαιωθείτε ότι οι τάρανδοι έχουν νερό» λέει ο Άγιος Βασίλης

Αυτό το καλοκαίρι η βόρεια Φινλανδία βιώνει θερμοκρασίες άνω των 30 βαθμών Κελσίου - Οι ειδικοί εξηγούν ότι το αποτύπωμα της κλιματικής αλλαγής είναι ήδη εδώ
LIFO NEWSROOM
Ακραίος καύσωνας στη Μεσόγειο απειλεί τη θαλάσσια ζωή – Παράλληλες καταστροφές από κακοκαιρία στην Ασία

Περιβάλλον / Ακραίος καύσωνας στη Μεσόγειο απειλεί τη θαλάσσια ζωή – Παράλληλες καταστροφές από κακοκαιρία στην Ασία

Θερμοκρασίες ρεκόρ στη Μεσόγειο προκαλούν ανησυχία για τη θαλάσσια ζωή, ενώ καταρρακτώδεις βροχές και τυφώνες προκαλούν νεκρούς και καταστροφές στη Νότια Κορέα και τη Νοτιοανατολική Ασία
LIFO NEWSROOM
Παγκόσμια έκθεση: 389 εκατ. τόνοι διοξειδίου του άνθρακα από την αλόγιστη καύση φυσικού αερίου το 2024

Περιβάλλον / Παγκόσμια έκθεση: 389 εκατ. τόνοι διοξειδίου του άνθρακα από την αλόγιστη καύση φυσικού αερίου το 2024

Η Παγκόσμια Τράπεζα αποκαλύπτει αύξηση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης από την καύση φυσικού αερίου – Η πρακτική ισοδυναμεί σε ρύπους με το αποτύπωμα της Γαλλίας
LIFO NEWSROOM
Χαμένος παράδεισος: Η κλιματική αλλαγή αλλάζει τα καλοκαίρια στην Ευρώπη

Περιβάλλον / Οι «χαμένοι παράδεισοι» της Ευρώπης: Πώς η κλιματική αλλαγή αλλάζει τα καλοκαίρια μας

Η έντονη ζέστη, οι υψηλές θερμοκρασίες αλλά και οι μακροπρόθεσμες συνέπειες της κλιματικής αλλαγής κάνουν τους πιο περιζήτητους προορισμούς της ηπείρου, τόπους προς αποφυγή
LIFO NEWSROOM