Από την Ταϊβάν στην Ιαπωνία ταξίδεψε μια λευκή ρινοκερίνα για να βρει το ταίρι της και να ζευγαρώσει. 

 

Στο ζωολογικό κήπο Τόμπου της Ιαπωνίας, ως πρώτος «μνηστήρας» για την πεντάχρονη Έμα εμφανίστηκε ο Μόραν - με τα διπλά της χρόνια.  


Η Έμα επιλέχτηκε μεταξύ 23 θηλυκών ρινόκερων για να σταλεί στην Ιαπωνία λόγω του μικρού -σε σχέση με άλλες ρινοκερίνες- μεγέθους της και του «ήπιου χαρακτήρα της», με το προσωπικό να παραδέχεται πως «σπανίως εμπλέκεται σε καυγάδες». 

 

Μετά από ταξίδι 16 ωρών, η Έμα έφτασε στη Σαϊτάμα όπου δεν άργησε να προσαρμοστεί. 

 

«Μετά από κάποιες καθυστερήσεις λόγω κορωνοϊού, η Έμα έφτασε στον ζωολογικό μας κήπο το απόγευμα της 8ης Ιουνίου. Ανοίξαμε αργά την πόρτα του κοντέινερ που είχε τοποθετηθεί στο χώρο της. Η Έμα, χωρίς ντροπαλότητες, μπήκε αμέσως εκεί»  αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της εγκατάστασης. 

 


Το ταξίδι της Έμα στην Ιαπωνία είχε προγραμματιστεί για τον περασμένο Μάρτιο, όπως λόγω πανδημίας, καθυστέρησε. 


Οι φροντιστές της αξιοποίησαν τη συγκυρία για να την προετοιμάσουν καταλληλότερα, «μαθαίνοντάς» της τις λέξεις «έλα» και «όχι» στα ιαπωνικά. 

 

Η παραμονή της στον ιαπωνικό ζωολογικό κήπο είναι στο πλαίσιο της προσπάθειας αύξησης του αριθμού των λευκών ρινόκερων σε αιχμαλωσία στην Ασία. 


Το είδος αυτό έχει καταχωρηθεί ως «σχεδόν απειλούμενο», σύμφωνα με το Παγκόσμιο Ταμείο για τη Φύση (WWF), με περίπου 18.000 άτομα να ζουν στην άγρια φύση. 
 

Με πληροφορίες από BBC

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr