Καστοριά: Κύκνος δέχθηκε επίθεση από σκύλους, το ταίρι του προσπάθησε να τον προστατεύσει

Καστοριά: Κύκνος δέχθηκε επίθεση από σκύλους, το ταίρι του προσπάθησε να τον προστατεύσει Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI
0

Όταν ένας θηλυκός κύκνος δέχθηκε πριν από λίγες ημέρες επίθεση από αδέσποτα σκυλιά, στην Καστοριά, το ταίρι του προσπάθησε να προστατεύσει το πτηνό, ενώ το ακολούθησε ακόμη και όταν το μετέφεραν στο ιατρείο. 

Ο αρσενικός κύκνος έκανε κύκλους γύρω από το θηλυκό, με ανοιχτές τις φτερούγες, προκειμένου να το προστατεύσει από τα σκυλιά. Χάρη στην παρέμβαση περαστικών το πτηνό μεταφέρθηκε τραυματισμένο σε κέντρο περίθαλψης και το αρσενικό δεν έφυγε από το πλευρό του θηλυκού. Παραμένει δίπλα στο ταίρι του, στο αναρρωτήριο, φροντίζει τα φτερά του θηλυκού και βγάζει κραυγές όταν πάει να την πλησιάσει κάποιος.

Το θηλυκό τραυματίστηκε από επίθεση που δέχθηκε από αδέσποτους σκύλους. «Οι πρωινοί περιπατητές που βρεθήκαν μετά από λίγη ώρα στο σημείο, έσωσαν την κατάσταση. Η εικόνα απερίγραπτη... Ο ένας κύκνος να κάθεται κάτω ανήμπορος και ο άλλος να μάχεται κάνοντας κύκλους με ανοιχτές τις φτερούγες του διώχνοντας τα σκυλιά», περιέγραψε στο ΑΠΕ ο Νίκος Παναγιωτόπουλος από την «Εταιρία Προστασίας Περιβάλλοντος και Σταθμός Περίθαλψης Άγριων Ζώων Καστοριάς», ο οποίος περιέθαλψε το τραυματισμένο πουλί. 

Ο κ. Παναγιωτόπουλος κατάφερε να πλησιάσει το θηλυκό, με ήρεμες κινήσεις, υπό το επιθετικό βλέμμα του αρσενικού, το πήρε στον αγκαλιά του και περπάτησε έως τον σταθμό περίθαλψης, που βρίσκεται λίγα μέτρα μακριά.

«Όταν έφτασα κοντά, γυρνώντας το κεφάλι μου συνειδητοποίησα ότι ο σύντροφός της με είχε πάρει στο κατόπι και ήρθε μαζί μου στον σταθμό, άνοιξα την πόρτα πήγα προς το χώρο περίθαλψης... αυτός πάντα δίπλα μας υπομονετικός, να βγάζει μικρές κραυγές μέχρι να περιποιηθούμε τα τραύματά της. Αφότου τελειώσαμε και την περάσαμε στο αναρρωτήριο, ήρθε μαζί της και κάθισε δίπλα της... θα είναι εκεί», δήλωσε ο κ. Παναγιωτόπουλος. 

Καστοριά: Κύκνος δέχθηκε επίθεση από σκύλους, το ταίρι του προσπάθησε να τον προστατεύσει Facebook Twitter

Σήμερα το πρωί, όταν πήγε να δει το τραυματισμένο θηλυκό, είδε τον σύντροφό της να περιποιείται με μεγάλη αφοσίωση τα πούπουλά της. «Εύχομαι να γίνει καλά γιατί έχει μεγάλα τραύματα στη πλάτη. Πάντως το ταίρι της, θα είναι εκεί», πρόσθεσε. 

Οι κύκνοι, εξήγησε ο κ. Παναγιωτόπουλος είναι μαζί μια ζωή. Ακόμη και όταν χηρέψει το ένα, δύσκολα ζευγαρώνει πάλι». Γνωρίζει καλά το συγκεκριμένο ζευγάρι, καθώς τους πέρασε «δακτυλίδια» πριν από λίγο καιρό, όταν έφτασαν στην Καστοριά. 

«Το αρσενικό ήταν από την Κρήτη, το θηλυκό από την Εύβοια, πέρασαν λίγο από την Αθήνα για περίθαλψη και ταξίδεψαν οδικώς, με λίγους μήνες διαφορά, για την Καστοριά, όπου τους δακτυλίωσα, απελευθερώθηκαν και έγιναν ζευγάρι», ανέφερε. 
 

Περιβάλλον
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ακόμη μία νεκρή θαλάσσια χελώνα στην Καλαμαριά: «Προκαλεί έντονο προβληματισμό» λέει η δήμαρχος

Περιβάλλον / Ακόμη μία νεκρή θαλάσσια χελώνα στην Καλαμαριά: «Προκαλεί έντονο προβληματισμό» λέει η δήμαρχος

«Πρόκειται για το δεύτερο παρόμοιο περιστατικό μέσα σε λιγότερο από δύο μήνες και δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί ως μεμονωμένο» τόνισε η Χρύσα Αράπογλου
LIFO NEWSROOM
Λαπωνία: Πρωτοφανές κύμα καύσωνα πλήττει τη χώρα - Η υπενθύμιση του Άγιου Βασίλη

Περιβάλλον / Πρωτοφανές κύμα καύσωνα στη Φινλανδία: «Βεβαιωθείτε ότι οι τάρανδοι έχουν νερό» λέει ο Άγιος Βασίλης

Αυτό το καλοκαίρι η βόρεια Φινλανδία βιώνει θερμοκρασίες άνω των 30 βαθμών Κελσίου - Οι ειδικοί εξηγούν ότι το αποτύπωμα της κλιματικής αλλαγής είναι ήδη εδώ
LIFO NEWSROOM
Ακραίος καύσωνας στη Μεσόγειο απειλεί τη θαλάσσια ζωή – Παράλληλες καταστροφές από κακοκαιρία στην Ασία

Περιβάλλον / Ακραίος καύσωνας στη Μεσόγειο απειλεί τη θαλάσσια ζωή – Παράλληλες καταστροφές από κακοκαιρία στην Ασία

Θερμοκρασίες ρεκόρ στη Μεσόγειο προκαλούν ανησυχία για τη θαλάσσια ζωή, ενώ καταρρακτώδεις βροχές και τυφώνες προκαλούν νεκρούς και καταστροφές στη Νότια Κορέα και τη Νοτιοανατολική Ασία
LIFO NEWSROOM
Παγκόσμια έκθεση: 389 εκατ. τόνοι διοξειδίου του άνθρακα από την αλόγιστη καύση φυσικού αερίου το 2024

Περιβάλλον / Παγκόσμια έκθεση: 389 εκατ. τόνοι διοξειδίου του άνθρακα από την αλόγιστη καύση φυσικού αερίου το 2024

Η Παγκόσμια Τράπεζα αποκαλύπτει αύξηση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης από την καύση φυσικού αερίου – Η πρακτική ισοδυναμεί σε ρύπους με το αποτύπωμα της Γαλλίας
LIFO NEWSROOM
Χαμένος παράδεισος: Η κλιματική αλλαγή αλλάζει τα καλοκαίρια στην Ευρώπη

Περιβάλλον / Οι «χαμένοι παράδεισοι» της Ευρώπης: Πώς η κλιματική αλλαγή αλλάζει τα καλοκαίρια μας

Η έντονη ζέστη, οι υψηλές θερμοκρασίες αλλά και οι μακροπρόθεσμες συνέπειες της κλιματικής αλλαγής κάνουν τους πιο περιζήτητους προορισμούς της ηπείρου, τόπους προς αποφυγή
LIFO NEWSROOM