Ισημερινός: Αυτόχθονες του Αμαζονίου απέκλεισαν πετρελαιοπηγές

Ισημερινός: Αυτόχθονες του Αμαζονίου απέκλεισαν πετρελαιοπηγές Facebook Twitter
0

Μέλη κοινότητας αυτοχθόνων του Αμαζονίου έχουν αποκλείσει από τη Δευτέρα πετρελαϊκό κοίτασμα στον Ισημερινό.

Από εκεί εξορύσσονται 28.462 βαρέλια αργού την ημέρα, το 6% της συνολικής παραγωγής του Ισημερινού, και η δημόσια επιχείρηση πετρελαίου Petroecuado ζήτησε τη συνδρομή των ενόπλων δυνάμεων.

«Ζητήσαμε την επιμελητειακή υποστήριξη των ένοπλων δυνάμεων για την αντικατάσταση του τεχνικού προσωπικού και την παράδοση τροφίμων και πρώτων υλών» από αέρος, διευκρίνισε η μεγαλύτερη εταιρεία του πετρελαϊκού τομέα στον Ισημερινό σε δελτίο Τύπου το οποίο έδωσε στη δημοσιότητα χθες.

Αυτό θα επιτρέψει «να συνεχιστεί η εκμετάλλευση αυτού του μεγάλου πετρελαϊκού κοιτάσματος» και «να αποφευχθούν οικονομικές ζημίες για τη χώρα», ανέφερε η διεύθυνση της εταιρείας.

Κάτοικοι της κοινότητας αυτοχθόνων Ελ Εδέν, στην επαρχία Ορεγιάνα (ανατολικά), απέκλεισαν την εγκατάσταση αυτή τη Δευτέρα, ζητώντας να τους καταβληθούν αποζημιώσεις, καθώς τα σπίτια τους βρίσκονται πολύ κοντά στην πετρελαιοπηγή.

Η διαδήλωση «εμποδίζει την ελεύθερη κυκλοφορία στο μπλοκ 12 Εδέν-Γιουτούρι», ανέφερε η πετρελαϊκή εταιρεία. Ένα διυλιστήριο που επεξεργάζεται 89.654 βαρέλια αργού την ημέρα από διάφορα κοιτάσματα βρίσκεται επίσης στην επαρχία Ορεγιάνα.

Περιβάλλον
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΓΙΑ ΣΚ -

Περιβάλλον / Τα ελληνικά ελατοδάση επέζησαν από τις δασικές πυρκαγιές - Τώρα κάτι άλλο τα «σκοτώνει»

Στα βουνά της Πελοποννήσου, τα έλατα κιτρινίζουν ακόμη και σε περιοχές όπου οι πυρκαγιές δεν έχουν φτάσει - Οι ειδικοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για μια σύνθετη κρίση
LIFO NEWSROOM
Τα παράσιτα των καλλιεργειών και οι απώλειες τροφίμων επιδεινώνονται από την κλιματική κρίση

Περιβάλλον / Τα παράσιτα των καλλιεργειών και οι απώλειες τροφίμων επιδεινώνονται από την κλιματική κρίση

Θερμότητα σημαίνει ταχύτερη αναπαραγωγή και εξάπλωση των παρασίτων, εξηγούν οι επιστήμονες - Τα παράσιτα και οι ασθένειες καταστρέφουν περίπου το 40% της παγκόσμιας γεωργικής παραγωγής
THE LIFO TEAM
ΣΚ / Οι δοκιμές εξόρυξης στα βάθη των ωκεανών απειλούν πάνω από το ένα τρίτο των ζώων του βυθού

Περιβάλλον / Οι δοκιμές εξόρυξης στα βάθη των ωκεανών απειλούν πάνω από το ένα τρίτο των ζώων του βυθού

Παρά τις τεράστιες ποσότητες κρίσιμων ορυκτών που θα μπορούσαν να υποστηρίξουν τεχνολογίες «πράσινης ενέργειας», η εξόρυξη στα διεθνή ύδατα παραμένει αμφιλεγόμενη και οι ειδικοί προειδοποιούν για ανεπανόρθωτες συνέπειες στη βιοποικιλότητα και στο οικοσύστημα του βυθού
LIFO NEWSROOM