Περισσότερα από 100 άγρια ζώα πέθαναν, ανάμεσά τους και τουλάχιστον 8 σπάνιοι ρινόκεροι, κατά τη διάρκεια των πρόσφατων πλημμυρών σε εθνικό πάρκο της βορειοανατολικής Ινδίας.

 

Στο πάρκο Καζιράνγκα, στην πολιτεία Άσαμ, ζει ο μεγαλύτερος πληθυσμός μονόκερων ρινόκερων, ένα είδος που βρέθηκε αντιμέτωπο με την εξαφάνιση στις αρχές του αιώνα. Συγκεκριμένα, το πάρκο- το οποίο έχει χαρακτηριστεί μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς από την Unesco- αποτελεί το σπίτι τουλάχιστον 2.400 μονόκερων ρινόκερων.

 

Όμως, εξαιτίας των σφοδρών βροχοπτώσεων σχεδόν το 85% της έκτασης του πάρκου βρέθηκε κάτω από το νερό. Αξιωματούχοι του πάρκου δήλωσαν στην εφημερίδα Hindustan Times ότι 8 μονόκεροι ρινόκεροι πνίγηκαν στις πρόσφατες βροχές, ενώ άλλο ένα τέτοιο ζώο πέθανε από φυσικά αίτια τον προηγούμενο μήνα.

 

Δεκάδες άλλα ζώα πέθαναν, ανάμεσά τους ελάφια και βουβάλια. Τα περισσότερα πνίγηκαν, ενώ άλλα χτυπήθηκαν από αυτοκίνητα στην προσπάθειά τους να διαφύγουν από τα πλημμυρισμένα σημεία. Στην πολιτεία του Άσαμ, χιλιάδες χωριά πλημμύρισαν, εξαιτίας των σφοδρών βροχοπτώσεων. Εκατοντάδες καμπ έχουν στηθεί, προκειμένου να φιλοξενηθούν οι χιλιάδες που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. Έως τώρα, 190 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στην πολιτεία Άσαμ και το γειτονικό Νεπάλ.

 

Οι πλημμύρες και οι κατολισθήσεις είναι συχνό φαινόμενο κατά τη διάρκεια των μουσώνων στη βορειοανατολική Ινδία και τις γειτονικές χώρες. Όμως, φέτος οι πλημμύρες ήρθαν σε μια εποχή που η Ινδία πασχίζει να περιορίσει την πανδημία του κορωνοϊού, καθώς πλέον τα κρούσματα στη χώρα έχουν ξεπεράσει το ένα εκατομμύριο.

 

Με πληροφορίες από BBC

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr