Η Γκρέτα Τούνμπεργκ βραβεύτηκε με 1 εκατ. ευρώ και τα δωρίζει σε κλιματικές οργανώσεις

Η Γκρέτα Τούνμπεργκ βραβεύτηκε με 1 εκατ. ευρώ και τα δωρίζει σε κλιματικές οργανώσεις Facebook Twitter
0

Η Γκρέτα Τούνμπεργκ τιμήθηκε με ένα πορτογαλικό βραβείο για τα ανθρώπινα δικαιώματα και δεσμεύτηκε να δωρίσει το έπαθλο του 1 εκατ. ευρώ σε οργανώσεις που μάχονται για την προστασία του περιβάλλοντος και την κλιματική αλλαγή. 

«Αυτά είναι περισσότερα χρήματα από όσα θα μπορούσα ποτέ να φανταστώ, αλλά όλα πρόκειται να δωριστούν, μέσω του ιδρύματός μου, σε διάφορους οργανισμούς και πρότζεκτ προς βοήθεια ανθρώπων στην πρώτη γραμμή, που επηρεάζονται από την κλιματική και οικολογική κρίση», ανέφερε σε βίντεο που δημοσίευσε. 

Η 17χρονη από την Σουηδία τιμήθηκε με το βραβείο Gulbenkian για τον τρόπο «που έχει καταφέρει να κινητοποιήσει τις νεότερες γενιές σχετικά με την κλιματική αλλαγή» καθώς επίσης «την μάχη της για να αλλάξει ένα status quo που επιμένει», σχολίασε ο Χόρχε Σαμπάιο, επικεφαλής της επιτροπής του βραβείου.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

I’m extremely honoured to receive the Gulbenkian Prize for Humanity! We’re in a climate emergency, and my foundation will as quickly as possible donate all the prize money of 1 million Euros to support organizations and projects that are fighting for a sustainable world, defending nature and supporting people already facing the worst impacts of the climate- and ecological crisis — particularly those living in the Global South.
 Starting with giving €100.000 to the SOS Amazonia Campaign led by @FridaysForFutureBrasil to tackle COVID-19 in the Amazon, and €100.000 to the Stop Ecocide Foundation (@ecocidelaw ) to support their work to make ecocide an international crime. @fcgulbenkian #facetheclimateemergency

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Greta Thunberg (@gretathunberg) στις


Τα πρώτα 100.000 ευρώ του βραβείου θα διατεθούν στην καμπάνια «SOS Amazonia» της Fridays For Future Brazil για την αναχαίτιση της πανδημίας του κορωνοϊού στον Αμαζόνιο. 

Επιπλέον 100.000 ευρώ θα πάνε στο ίδρυμα Stop Ecocide Foundation «προς στήριξη του έργου τους να καταστήσουν την οικοκτονία [σ.σ. οικολογική καταστροφή] διεθνές έγκλημα», ανέφερε η Γκρέτα μέσω Twitter. 

Το ποσό του ενός εκατ. ευρώ είναι το μεγαλύτερο που έχει κερδίσει ποτέ η Γκρέτα Τούνμπεργκ, η οποία είχε τιμηθεί επίσης με το ανώτατο βραβείο της Διεθνούς Αμνηστίας αλλά και το Swedish Right Livelihood Award, που συχνά παρουσιάζεται ως ένα εναλλακτικό Νόμπελ.

Με πληροφορίες από Guardian

Περιβάλλον
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Άπιαστο σα φάντασμα»: Σπάνιο κολιμπρί επανεμφανίστηκε στην Κολομβία - Έχει καταγραφεί μόλις άλλες δύο φορές

Περιβάλλον / «Άπιαστο σα φάντασμα»: Σπάνιο κολιμπρί επανεμφανίστηκε στην Κολομβία - Έχει καταγραφεί μόλις άλλες δύο φορές

Το κολιμπρί που απαθανάτισε ο Βέγα ήταν αρσενικό, όπως μαρτυρούσε το σμαραγδένιο πτέρωμά του, ο μπλε λαιμός του και καμπύλο μαύρο ράμφος του
THE LIFO TEAM

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ