Γκρέτα Τούνμπεργκ προς διαδηλωτές COP26: «Οι πολιτικοί προσποιούνται πως παίρνουν σοβαρά το μέλλον μας»

Γκρέτα Τούνμπεργκ προς διαδηλωτές COP26: «Οι πολιτικοί προσποιούνται πως παίρνουν σοβαρά το μέλλον μας» Facebook Twitter
Πηγή φωτογραφίας: ΑΡ
0

Η Γκρέτα Τούνμπεργκ προειδοποίησε τους νέους διαδηλωτές πως οι πολιτικοί που συμμετέχουν στη Σύνοδο του ΟΗΕ για το κλίμα (COP26) «προσποιούνται πως παίρνουν στα σοβαρά το μέλλον μας». 

Η άφιξη των παγκόσμιων ηγετών στη Γλασκώβη προκάλεσε μπαράζ διαδηλώσεων στην πόλη. 


Σε μία από αυτές πήρε μέρος και η Σουηδή ακτιβίστρια για το κλίμα που διεμήνυσε στους διαδηλωτές πως η αλλαγή δεν θα έρθει από τους πολιτικούς που παίρνουν μέρος στη διεθνή διάσκεψη, αλλά από μεμονωμένα άτομα που οραματίζονται και ηγούνται των εξελίξεων.

Η 18χρονη Τούμπεργκ, μιλώντας στη συνάντηση των νέων ακτιβιστών του κινήματος «Fridays for Future», στο Festival Park, κοντά στις εγκαταστάσεις της διάσκεψης, τόνισε μεταξύ άλλων πως «αυτή η COP26 είναι μέχρι στιγμής όπως ακριβώς οι προηγούμενες σύνοδοι και αυτό δεν μας οδήγησε πουθενά. Αυτοί δεν μας οδηγούν πουθενά». 


«Μέσα στη Σύνοδο υπάρχουν απλώς πολιτικοί και άνθρωποι εξουσίας που προσποιούνται πως παίρνουν το μέλλον μας στα σοβαρά, προσποιούνται πως παίρνουν τα σοβαρά το παρόν ανθρώπων που πλήττονται ήδη από την κλιματική κρίση. Η αλλαγή δεν θα έρθει από εκεί μέσα. Αυτό δεν είναι ηγεσία. Αυτή είναι η ηγεσία» ανέφερε, υποδεικνύοντας τους νέους ανθρώπους που την άκουγαν. 

«Μπουχτίσαμε με όλο αυτό. Θα κάνουμε εμείς την αλλαγή είτε τους αρέσει είτε όχι» πρόσθεσε. 

Στη διάσκεψη του ΟΗΕ για το κλίμα συμμετέχουν οι επικεφαλής 120 χωρών -μεταξύ των οποίων ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν και ο Γάλλος ομόλογός του, Εμανουέλ Μακρόν- καθώς και 25.000 εκπρόσωποι. 

Με πληροφορίες από BBC

Περιβάλλον
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από τη Νέα Υόρκη ως τη Φλόριντα η Ανατολική Ακτή των ΗΠΑ βυθίζεται

Περιβάλλον / Από τη Νέα Υόρκη ως τη Φλόριντα η Ανατολική Ακτή των ΗΠΑ βυθίζεται

Μελέτη που βασίστηκε σε δορυφορικές εικόνες της NASA κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για σοβαρή καθίζηση του εδάφους στην Ανατολική Ακτή των ΗΠΑ - Αιτίες η κλιματική αλλαγή, η υπεράντληση των υπόγειων υδάτων και η πυκνότητα πληθυσμού και υποδομών
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ