Γιγαντιαίος αλιγάτορας 4 μέτρων και 317 κιλών εντοπίστηκε στις ΗΠΑ

Γιγαντιαίος αλιγάτορας 4 μέτρων και 317 κιλών εντοπίστηκε στις ΗΠΑ Facebook Twitter
1

Ένας γιγαντιαίος αλιγάτορας, μήκος τεσσάρων μέτρων και βάρους 317 κιλών, εντοπίστηκε σε αυλάκι άρδευσης στην Τζόρτζια των ΗΠΑ. 

Το τεράστιο ερπετό βρέθηκε σε ένα αυλάκι κοντά στη λίμνη Μπλάκσεαρ, σύμφωνα με την Μελίσα Κάμινγκς, εκπρόσωπο του πολιτειακού τμήματος Φυσικών Πόρων. 

Η ίδια θεωρεί το μέγεθος του αλιγάτορα ικανοποιητικό στοιχείο για να αποδείξει την αναγκαιότητα ύπαρξης σχετικού πολιτειακού προγράμματος ενώ πρόσθεσε πως «ο μόνος τρόπος για να μεγαλώσουν τόσο αυτά τα ζώα είναι να αποφεύγουν τους ανθρώπους». 

Πολλοί από όσους είδαν την φωτογραφία του ερπετού στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έκαναν λόγο για «hoax», ωστόσο ο Μπρεντ Χόουζ, ο βιολόγος με ειδίκευση στην άγρια πανίδα που που φαίνεται πίσω από τον αλιγάτορα στις φωτογραφίες, έσπευσε να διαψεύσει τους ισχυρισμούς. 

«Προφανώς πολλοί πιστεύουν πως η φωτογραφία είναι ψεύτικη, αλλά μπορώ να σας επιβεβαιώσω πως κάτι τέτοιο δεν ισχύει», δήλωσε προσθέτοντας πως είναι εκείνος στην φωτογραφία και όπως είναι φανερό δεν πλησιάζει κοντά στο ερπετό. 

Ο Χόουζ ανέφερε πως ένας κάτοικος της περιοχής εντόπισε τον αλιγάτορα στο αυλάκι και πως ήταν δύσκολη η απομάκρυνσή του από εκεί καθώς ήταν πολύ μεγαλύτερος από όσο αρχικά περίμεναν. 

Ως εκ τούτου έπρεπε να χρησιμοποιήσουν ειδικό εξοπλισμό. 

Η υγεία του ζώου ήταν σε κακή κατάσταση, ενώ έφερε παλιότερα τραύματα από όπλο και έτσι οι ειδικοί αναγκάστηκαν να το θανατώσουν. 

Με πληροφορίες από Fox News

Περιβάλλον
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αρκούδα με 4 μικρά σε χωριό της Μακεδονίας - Όλο και πιο συχνή η εμφάνιση σε κατοικημένες περιοχές

Περιβάλλον / Καστοριά: Αρκούδες κάνουν βόλτες μέσα στα χωριά - 'Ερχονται γιατί ωρίμασαν τα κεράσια, λένε κάτοικοι

Βίντεο καταγράφουν τα ζώα στις κατοικημένες περιοχές - Τι υποστηρίζουν οι επιστήμονες και οι περιβαλλοντικές οργανώσεις - Πώς πρέπει να αντιμετωπίζονται
NEWSROOM