Ένα γιγαντιαίο πάντα από την Κίνα γέννησε μωρό στον ζωολογικό κήπο Everland της Νότιας Κορέας. Πρόκειται για το πρώτο μωρό πάντα που γεννήθηκε στη χώρα και ένα σπάνιο γεγονός για ένα είδος που κινδυνεύει.

 

Το επτάχρονο θηλυκό πάντα που ονομάζεται Ai Bao ζευγάρωσε με τον οκτάχρονο Le Bao, στα τέλη Μαρτίου και γέννησε ένα υγιές μωράκι στις 21:49 τοπική ώρα τη Δευτέρα το βράδυ στο Yongin, σύμφωνα με τους υπευθύνους του ζωολογικού κήπου.

 

Το μωρό είναι ένα θηλυκό πάντα με ύψος 16,5 εκ. και βάρος 197 γραμμάρια ενώ οι γιατροί που το εξέτασαν διαβεβαίωσαν ότι πρόκειται για ένα υγιές μωρό πάντα.

 

Ο ζωολογικός κήπος, που βρίσκεται μέσα στο ομώνυμο θεματικό πάρκο του Everland, έχει δημιουργήσει ένα ιδιαίτερο καταφύγιο για το μωρό πάντα, το οποίο θα κάνει το δημόσιο ντεμπούτο της σε περίπου πέντε ή έξι μήνες, αφού μπορεί να περπατήσει και να φάει μπαμπού.

 

Γιγαντιαίο πάντα από την Κίνα γεννά για πρώτη φορά μωρό στην Νότια Κορέα

 

Πριν από αυτό, τόσο το μωρό όσο και η μητέρα της θα παραμείνουν εκτός δημοσίων εμφανίσεων για λόγους υγείας.

 

Τα γιγαντιαία πάντα είναι από τα πιο απειλούμενα είδη στον κόσμο. Τα θηλυκά μπορούν να συλλάβουν μόνο μία φορά το χρόνο για μία έως τρεις ημέρες, την περίοδο Μαρτίου - Απριλίου, γεγονός που καθιστά δύσκολη την αναπαραγωγή.

 

Το ζευγάρι έφτασε από την επαρχία Σιτσουάν της Κίνας στη Νότια Κορέα το 2016 και θα παραμείνει εκεί για 15 χρόνια όπως συμφώνησαν οι δύο χώρες κατά τη διάρκεια συνόδου κορυφής το 2014.

 

Η Κίνα στέλνει τους «ασπρόμαυρους πρεσβευτές» της στο εξωτερικό ως ένδειξη καλής θέλησης από τη δεκαετία του 1950, μία κίνηση που είναι γνωστή ως «διπλωματία των πάντα».

 

Τα συγκεκριμένα πάντα δε, είναι τα πρώτα που έφτασαν στη Νότια Κορέα από το 1994 και το μωρό τους αναμένεται να επιστρέψει στην Κίνα σε τρία ή τέσσερα χρόνια.

 

Με πληροφορίες του Reuters

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr