Φιλιππίνες: Διαρροή βιομηχανικού καυσίμου από το πετρελαιοφόρο που βυθίστηκε

Φιλιππίνες: Ξεκίνησε διαρροή βιομηχανικού καυσίμου από το πετρελαιοφόρο που βυθίστηκε Facebook Twitter
Εναέρια εποπτεία στο σημείο που βυθίστηκε το πετρελαιοφόρο / Χ
0

Ξεκίνησε να  διαρρέει στον κόλπο της Μανίλας, μέρος από τα 1,4 εκατ. λίτρα βιομηχανικού καυσίμου, που μετέφερε το πετρελαιοφόρο «Terra Nova» που βυθίστηκε.

Δύτες που επιθεωρούν το κύτος του πλοίου διαπίστωσαν ελάχιστη διαρροή από τις βαλβίδες και σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της ακτοφυλακής των Φιλιππίνων, προς το παρόν η κατάσταση δεν είναι ανησυχητική. Νωρίτερα σε ανακοίνωσή τους, τόνισαν πως στόχος είναι να αποτρέψουν μία «περιβαλλοντική καταστροφή», ανακτώντας το συντομότερο δυνατό το καύσιμο που μετέφερε το πετρελαιοφόρο που βυθίστηκε σε βάθος 34 μέτρων ανοιχτά της Μανίλας.

Στο σημείο του ναυαγίου, κατευθύνεται πλοίο που έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει το ανακτηθέν πετρέλαιο. Μάλιστα, η εταιρεία που έχει αναλάβει την επιχείρηση αφαίρεσης του φορτίου πετρελαίου και τη διοχέτευσή του σε άλλο σκάφος, έχει λάβει οδηγία να αρχίσει εργασίες αύριο. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η επιχείρηση αυτή μπορεί να διαρκέσει έως και επτά ημέρες.

Το Terra Nova με σημαία Φιλιππίνων βυθίστηκε την Πέμπτη το πρωί εν μέσω ισχυρών βροχοπτώσεων, που ενισχύθηκαν από τον τυφώνα Γκέμι και τους μουσώνες, στην πρωτεύουσα των Φιλιππίνων και τις γειτονικές της περιοχές. Ένα μέλος του πληρώματός του έχασε τη ζωή του, ενώ οι υπόλοιποι διασώθηκαν.

Περιβάλλον
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Καμπανάκι» από τον Κοπέρνικο: Το καλοκαίρι του 2024 το πιο ζεστό που καταγράφτηκε ποτέ στη Γη

Περιβάλλον / «Καμπανάκι» από τον Κοπέρνικο: Το καλοκαίρι του 2024 το πιο ζεστό που καταγράφτηκε ποτέ στη Γη

Χώρες όπως η Ισπανία, η Ιαπωνία, η Αυστραλία (εν μέσω χειμώνα του νότιου ημισφαιρίου), καθώς κι επαρχίες της Κίνας ανακοίνωσαν αυτή την εβδομάδα πως κατέγραψαν ρεκόρ υψηλών θερμοκρασιών τον Αύγουστο
LIFO NEWSROOM
Πώς και γιατί οι ανεμογεννήτριες έγιναν «αποδιοπομπαίος τράγος»;

Περιβάλλον / Πώς και γιατί οι ανεμογεννήτριες έγιναν «αποδιοπομπαίος τράγος»;

Πώς από ελπίδα για μια πιο καθαρή, πιο φτηνή ενέργεια και υποθήκη για ένα πιο «πράσινο» μέλλον, εν όψει της κλιματικής κρίσης, οι ανεμογεννήτριες έγιναν για πολύ κόσμο όχι μόνο ανεπιθύμητες αλλά και ο νο1 «ύποπτος» για εμπρησμούς δασών;
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ