Έβγαλε νεογέννητο βίσονα από ποτάμι- Και αυτή η κίνηση προκάλεσε τον θάνατο του ζώου

Έβγαλε νεογέννητο βίσονα από ποτάμι- Και αυτή η κίνηση προκάλεσε τον θάνατο του ζώου Facebook Twitter
0

Όταν ο Κλίφορντ Γουόλτερς έβγαλε από ποτάμι έναν νεογέννητο βίσονα, ίσως δεν περίμενε ότι αυτή η κίνησή του τελικά θα προκαλούσε τον θάνατο του ζώου. 

Κι όμως, οι άνθρωποι του εθνικού πάρκου Yellowstone, στις ΗΠΑ, αναγκάστηκαν να κάνουν ευθανασία στον βίσονα, έπειτα από αυτό το περιστατικό. Όσο για τον Κλίφορντ Γουόλτερς, δήλωσε ένοχος για τις κατηγορίες που τον βάραιναν, καθώς βρέθηκε αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη και με εντολή δικαστηρίου πρέπει να καταβάλει 1.000 δολάρια. 

Στις 20 Μαΐου, ένας νεογέννητος βίσονας χωρίστηκε από τη μητέρα του, όταν η αγέλη του διέσχισε τον ποταμό Λαμάρ, στο πάρκο Yellowstone. Το μικρό ζώο πάσχιζε και ο Κλίφορντ Γουόλτερς το έβγαλε από το ποτάμι και το μετέφερε κοντά στον δρόμο. Τίποτα δεν υποδεικνύει πως ο άνδρας ενήργησε με δόλο, ανέφεραν οι εισαγγελείς. 

Όμως, μετά το περιστατικό, ο βίσονας ακολουθούσε αυτοκίνητα και ανθρώπους στο πάρκο, κάτι που κρίθηκε επικίνδυνο. «Η ανθρώπινη παρέμβαση μπορεί να έχει ως συνέπεια άγρια ζώα να απορρίψουν τα μικρά τους», σημείωνε ανακοίνωση του πάρκου Yellowstone. 

Γιατί υποβλήθηκε σε ευθανασία ο βίσονας

Αυτό συνέβη και στη συγκεκριμένη περίπτωση. Οι άνθρωποι του πάρκου προσπάθησαν επανειλημμένα να επανεντάξουν τον βίσονα στην αγέλη του, αλλά δίχως αποτέλεσμα. Οι εναλλακτικές ήταν περιορισμένες, καθώς το ζώο θα έπρεπε να μπει σε καραντίνα, προκειμένου να ενταχθεί σε άλλη αγέλη, εκτός πάρκου. Όμως, ένας μικρός βίσονας που έχει εγκαταλειφθεί και αδυνατεί να φροντίσει τον εαυτό του, δεν είναι καλός «υποψήφιος» για την καραντίνα, εξήγησε το Yellowstone. 

Τελικά, αποφασίστηκε ότι το ζώο έπρεπε να υποβληθεί σε ευθανασία. «Αφού εγκαταλείφθηκε από την αγέλη του, προκαλούσε μια επικίνδυνη κατάσταση προσεγγίζοντας αυτοκίνητα και ανθρώπους», ανέφερε η ανακοίνωση του Yellowstone. 

Οι κανόνες του εθνικού πάρκου προβλέπουν ότι οι άνθρωποι πρέπει να τηρούν απόσταση άνω των 20 μέτρων από ζώα όπως βίσονες και άλκες και 91 μ. από αρκούδες και λύκους. «Η ασφάλεια αυτών των άγιων ζώων και των ανθρώπων εξαρτάται από την εφαρμογή αυτών των απλών κανόνων», επεσήμανε η ανακοίνωση του πάρκου, προειδοποιώντας πως η παραβίασή τους μπορεί να οδηγήσει σε «πρόστιμα, τραυματισμό ή ακόμη και θάνατο». 

Περιβάλλον
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ