Ο φωτογράφος φύσης Joe Neely κατέγραψε με τον φακό του δύο μέλισσες να παίρνουν έναν υπνάκο μέσα σε μια ζωηρόχρωμη μαλάχη. Τα πετούμενα, καλυμμένα με γύρη, ήταν αγκαλιασμένα στο κέντρο του πορτοκαλο-πορφυρού λουλουδιού αυτού του είδους ιβίσκου.

 

Κατά τύχη, ο Neely έπεσε πάνω τους. «Ήταν άνοιξη, κατά συνέπεια εγώ και η γυναίκα μου, η Niccole – και οι δυο μας είμαστε αχόρταγοι φωτογράφοι φύσης – βγήκαμε στη γύρα αναζητώντας άγριες μεξικανικές παπαρούνες, αλλά οι αγροί ήταν άδειοι» αφηγήθηκε ο Neely, μιλώντας στο My Modern Met.

 

Συνάντησαν μια συστάδα λουλουδιών στην άκρη του δρόμου και σταμάτησαν να τραβήξουν κάποιες φωτογραφίες. «Η Niccole έψαχνε για το τέλειο λουλούδι και παρατήρησε κάποιες μέλισσες στα λουλούδια μαλάχης. Έσπευσα κι εγώ, και τις παρατηρούσα αρκετή ώρα, ακόμη κι αφότου έπεσε ο ήλιος».

 

Ο Joe και η Neely είδαν περισσότερες μέλισσες να σκαρφαλώνουν μέσα στα λουλούδια. «Λίγο μετά, όλα τα λουλούδια του φυτού είχαν μέσα τους έναν ακίνητο ένοικο. Θα τό 'ριχναν στον ύπνο. Ποτέ στο παρελθόν δεν είχα δει αυτή τη συμπεριφορά. Τότε, καθώς σουρούπωνε, μια τελευταία μέλισσα προσπαθούσε να βρει το δικό της λουλούδι αλλά ήταν όλα κατειλημμένα, οπότε σύρθηκε μέσα στα πέταλα δίπλα σ' αυτή την άλλη μέλισσα, η οποία μετακινήθηκε λίγο για να της κάνει χώρο».

 

 

Συνειδητοπoιώντας ότι είχε μπροστά του το τέλειο θέμα, ο Neely έβγαλε γρήγορα τον εξοπλισμό του για φωτογράφιση macro και τράβηξε λίγες φωτογραφίες. «Ήταν όμορφη η αντίθεση των μπλε ματιών τους με τα πορτοκαλί λουλούδια. Έπρεπε να φτάσουμε σπίτι για να μάθουμε περισσότερα για αυτές και τη μοναδική συμπεριφορά τους να κοιμούνται μέσα σε λουλούδια μαλάχης» είπε.

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr