Daniel Törnkvist: Ο τουρίστας που αντί να απολαύσει τις ελληνικές παραλίες αποφάσισε να τις καθαρίσει [ΕΙΚΟΝΕΣ]

Daniel Törnkvist: Ο τουρίστας που αντί να απολαύσει τις ελληνικές παραλίες αποφάσισε να τις καθαρίσει [ΕΙΚΟΝΕΣ] Facebook Twitter
Instagram
0

Ένας αλλιώτικος τουρίστας έφτασε φέτος το καλοκαίρι στην Χαλκιδική.

Ο Daniel Törnkvist δεν ήρθε μόνο για να χαρεί την θάλασσα και τον ήλιο, αλλά φρόντισε να καθαρίσει από τα σκουπίδια όλων, τις παραλίες που επισκέφτηκε.

Την είδηση έκανε γνωστή η Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλασσίου Περιβάλλοντος-HELMEPA με ανάρτησή της σήμερα στο facebook.

«Όταν οι διακοπές σου μετατρέπονται σε ένα τεράστιο clean-up project. O @danieltornkvist ήρθε για διακοπές στις παραλίες της Χαλκιδικής, όμως δεν μπόρεσε να μείνει άπραγος μπροστά στο θέαμα των απορριμμάτων που αντίκρυσε!» αναφέρει η περιβαλλοντική εταιρεία.

Και συνεχίζει «Συγκέντρωσε μια πολύ μεγάλη ποσότητα απορριμμάτων, τα οποία παρέλαβε φορτηγό του τοπικού Δήμου.

»Μοιράστηκε την ιστορία του μαζί μας και εμείς την μοιραζόμαστε με εσάς γιατί μπορεί σίγουρα να μας εμπνεύσει και να μας δώσει ελπίδα για έναν πιο υγιή πλανήτη!».

Ο ίδιος ανάρτησε και σχετικές φωτογραφίες από τις παραλίες της Χαλκιδικής στο Instagram του.

«Αυτή τη στιγμή κάνω έναν μήνα ελεύθερο κάμπινγκ σε μια απομακρυσμένη παραλία. Όταν σχεδίασα αυτό το ταξίδι, είχα μόλις προγραμματίσει να περάσω ένα μήνα εκεί και να επανασυνδεθώ με τη φύση» αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανάρτησή του.

»Όταν έφτασα, ωστόσο, με εξέπληξε το πόσο πλαστικό υπήρχε σε κάθε παραλία. Παρόλο που ήμουν πολύ απογοητευμένος, που τα όνειρά μου, για ειδυλλιακή παραθαλάσσια ομορφιά, καταστράφηκαν από τη σκληρή πραγματικότητα, που προκλήθηκε αποκλειστικά από ανθρώπους, τώρα έχω αναλάβει να καθαρίσω όσο το δυνατόν περισσότερα πλαστικά από την παραλία και τις γύρω παραλίες κατά τη διάρκεια της διαμονής μου.

»Μάζευα σκουπίδια για 7 ημέρες και ήδη έχω (συγκεντρώσει) έναν πολύ μεγάλο σωρό. Νομίζω ότι μέχρι το τέλος του μήνα θα έχω ένα βουνό» είχε γράψει τον Ιούλιο, αναρτώντας και σχετικό βίντεο από την «συγκομιδή του».

Περιβάλλον
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σεκάνια στη Ζάκυνθο: Μία από τις σημαντικότερες παραλίες στον κόσμο

Περιβάλλον / Σεκάνια στη Ζάκυνθο: Μία από τις σημαντικότερες παραλίες στον κόσμο

Είναι σπάνιο προνόμιο πια στην Ελλάδα να επισκεφθεί κανείς μια απάτητη παραλία. Η LiFO είχε αυτή την ευκαιρία. Βρέθηκε στα «απάτητα» Σεκάνια της Ζάκυνθου, ακολουθώντας την επιστημονική ομάδα του WWF Ελλάς και είδε από κοντά πώς προετοιμάζεται η μοναδική αυτή παραλία για να φιλοξενήσει τις νέες φωλιές της θαλάσσιας χελώνας καρέτα.
ΝΤΙΝΑ ΚΑΡΑΤΖΙΟΥ
Στους 50 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία στο νότιο Πακιστάν – Θάνατοι από θερμοπληξία στην Ινδία

Περιβάλλον / Στους 50 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία στο νότιο Πακιστάν – Θάνατοι από θερμοπληξία στην Ινδία

Οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν ότι ακραίες μετεωρολογικές συνθήκες – από καύσωνα ως ακραίο καύσωνα—θα επικρατήσουν σε πολλές περιοχές του κρατιδίου, όπως και στα βόρεια κρατίδια Πουντζάμπ και Χαριάνα
NEWSROOM
«Free Bella»: Εκστρατεία για την απελευθέρωση της φάλαινας μπελούγκα που ζει σε ενυδρείο της Σεούλ

Περιβάλλον / «Free Bella»: Εκστρατεία για την απελευθέρωση της φάλαινας μπελούγκα που ζει σε ενυδρείο της Σεούλ

Η Μπέλλα ασφυκτιά μέσα σε ένα μικρό ενυδρείο, που βρίσκεται σε εμπορικό κέντρο της Σεούλ - «Το να κρατάει κανείς αυτά τα πλάσματα σε αιχμαλωσία είναι απλώς ανήθικο», δήλωσε βιολόγος θαλάσσιας ζωής
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ