Βρετανία και ΟΗΕ συνδιοργανωτές στη Σύνοδο Κορυφής για το Κλίμα

Βρετανία και ΟΗΕ συνδιοργανωτές στη Σύνοδο Κορυφής για το Κλίμα Facebook Twitter
Βρετανία και ΟΗΕ συνδιοργανωτές στη Σύνοδο Κορυφής για το Κλίμα
0

ΟΗΕ και Βρετανία θα συνδιοργανώσουν τον Δεκέμβριο σύνοδο κορυφής για το κλίμα.

Η σύνοδος κορυφής έχει προγραμματιστεί για τις 12 Δεκεμβρίου, ημέρα της πέμπτης επετείου από τη σύναψη της Συμφωνίας του Παρισιού για το Κλίμα.

Τη σύνοδο θα συνδιοργανώσουν ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες και ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον και σε αυτή θα συμμετάσχουν "οι πιο φιλόδοξοι παγκόσμιοι ηγέτες σε θέματα κλίματος", σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Οι δύο άνδρες θα μιλήσουν για το θέμα σήμερα στη διάρκεια στρογγυλής τραπέζης, στην οποία ο Τζόνσον αναμένεται να υπογραμμίσει τη σημασία «να αδράξουμε την ευκαιρία να ανοικοδομήσουμε» έναν καλύτερο κόσμο, επεσήμανε η Ντάουνινγκ Στριτ.

«Η Βρετανία θα δώσει το παράδειγμα θέτοντας το περιβάλλον ψηλά στη διεθνή του ατζέντα και εκμεταλλευόμενο την εκδήλωση αυτή για μια παγκόσμια, πράσινη, βιομηχανική επανάσταση», θα προσθέσει ο Βρετανός πρωθυπουργός.

Οι χώρες που θα συμμετάσχουν στη σύνοδο κορυφής του Δεκεμβρίου θα κληθούν να παρουσιάσουν επικαιροποιημένα σχέδια για την προστασία του περιβάλλοντος.

Η μεγάλη σύνοδος του ΟΗΕ για το Κλίμα, η COP 26, θα πραγματοποιηθεί στη Γλασκόβη τον Νοέμβριο του 2021, μετά την αναβολή της φέτος λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Στο πλαίσιο της Συμφωνίας του Παρισιού κάθε χώρα έθεσε τους δικούς της στόχους για μείωση του διοξειδίου του άνθρακα που εκπέμπει, όμως αυτοί οι στόχοι κρίνονται πλέον ανεπαρκείς για να περιοριστεί στον 1,5 βαθμό Κελσίου η υπερθέρμανση του πλανήτη και πρέπει να αναθεωρηθούν προς τα πάνω.

«Βρισκόμαστε εν μέσω κλιματικής έκτακτης ανάγκης και δεν έχουμε χρόνο για χάσιμο. Η απάντηση σε αυτή την υπαρξιακή κρίση είναι η άμεση, αποφασιστική και πιο σημαντική δράση και η αλληλεγγύη μεταξύ των χωρών» πρόσθεσε ο Γκουτέρες.

Με πληροφορίες του ΑΠΕ/AFP

Περιβάλλον
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΓΙΑ ΣΚ -

Περιβάλλον / Τα ελληνικά ελατοδάση επέζησαν από τις δασικές πυρκαγιές - Τώρα κάτι άλλο τα «σκοτώνει»

Στα βουνά της Πελοποννήσου, τα έλατα κιτρινίζουν ακόμη και σε περιοχές όπου οι πυρκαγιές δεν έχουν φτάσει - Οι ειδικοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για μια σύνθετη κρίση
LIFO NEWSROOM
Τα παράσιτα των καλλιεργειών και οι απώλειες τροφίμων επιδεινώνονται από την κλιματική κρίση

Περιβάλλον / Τα παράσιτα των καλλιεργειών και οι απώλειες τροφίμων επιδεινώνονται από την κλιματική κρίση

Θερμότητα σημαίνει ταχύτερη αναπαραγωγή και εξάπλωση των παρασίτων, εξηγούν οι επιστήμονες - Τα παράσιτα και οι ασθένειες καταστρέφουν περίπου το 40% της παγκόσμιας γεωργικής παραγωγής
THE LIFO TEAM
ΣΚ / Οι δοκιμές εξόρυξης στα βάθη των ωκεανών απειλούν πάνω από το ένα τρίτο των ζώων του βυθού

Περιβάλλον / Οι δοκιμές εξόρυξης στα βάθη των ωκεανών απειλούν πάνω από το ένα τρίτο των ζώων του βυθού

Παρά τις τεράστιες ποσότητες κρίσιμων ορυκτών που θα μπορούσαν να υποστηρίξουν τεχνολογίες «πράσινης ενέργειας», η εξόρυξη στα διεθνή ύδατα παραμένει αμφιλεγόμενη και οι ειδικοί προειδοποιούν για ανεπανόρθωτες συνέπειες στη βιοποικιλότητα και στο οικοσύστημα του βυθού
LIFO NEWSROOM