Βρετανία: 2 εκατ. λίρες για τη διάσωση του μεγαλύτερου αγριόγαλου στον κόσμο

Βρετανία: 2 εκατ. λίρες για τη διάσωση του μεγαλύτερου αγριόγαλου στον κόσμο Facebook Twitter
Βρετανία: 2 εκατ. λίρες για τη διάσωση του μεγαλύτερου αγριόγαλου στον κόσμο (BBC)
0

Πρόγραμμα διάσωσης του Capercaillie, του μεγαλύτερου αγριόγαλου στον κόσμο έλαβε χρηματοδότηση 2 εκατ. λίρες.

Ο Capercaillie ζει στα πευκοδάση της Σκωτίας από την τελευταία εποχή των παγετώνων και πλέον απειλείται με εξαφάνιση.

Οι προσπάθειες για την ενίσχυση του αριθμού ενός από τα πιο σπάνια πουλιά του Ηνωμένου Βασιλείου, που ζει στα Χάιλαντς, έχουν αποδώσει καθώς οι αρμόδιες οργανώσεις έλαβαν χρηματοδότηση ύψους 2 εκατ. λιρών.

Εκτιμάται ότι σήμερα υπάρχουν λιγότεροι από 1.000 capercaillie, και όλοι τους ζουν στη Σκωτία. Περίπου το 80% από αυτούς τους αγριόγαλους βρίσκονται στο Strathspey στο Cairngorms.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, ο αριθμός τους έχει μειωθεί σημαντικά τόσο από την απώλεια των φυσικών οικοτόπων όσο και από τις συγκρούσεις των αγριόγαλων σε περιφράξεις, που έχουν τοποθετηθεί για την προστασία των λιβαδιών από τα ελάφια.

Το πρόγραμμα Cairngorms Capercaillie θα χρησιμοποιήσει τα χρήματα από το Εθνικό Ταμείο Κληρονομιάς για τη δημιουργία προγραμμάτων διατήρησης υπό την διοίκηση της τοπικής κοινότητας.

Στην περιοχή του Carrbridge, στη Σκωτία, ήδη υλοποιείται ένα νέο κοινοτικό πρόγραμμα, το οποίο περιλαμβάνει τη βελτίωση του βιότοπου στο πευκοδάσος, ευαισθητοποίηση σχετικά με το πώς να αποφύγει το κοινό την ενόχληση των πουλιών και τη σήμανση των περιφράξεων για τα ελάφια, ώστε να γίνουν πιο ορατές και να μην αποτελούν παγίδα για τους αγριόγαλους.

Οι αγριόγαλοι εικάζεται ότι ζουν στην ίδια περιοχή από την τελευταία εποχή των Παγετώνων, που ξεκίνησε πριν από 2,4 εκατομμύρια χρόνια και διήρκησε μέχρι πριν από 11.500 χρόνια.

Με πληροφορίες από το BBC

Περιβάλλον
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στους 50 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία στο νότιο Πακιστάν – Θάνατοι από θερμοπληξία στην Ινδία

Περιβάλλον / Στους 50 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία στο νότιο Πακιστάν – Θάνατοι από θερμοπληξία στην Ινδία

Οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν ότι ακραίες μετεωρολογικές συνθήκες – από καύσωνα ως ακραίο καύσωνα—θα επικρατήσουν σε πολλές περιοχές του κρατιδίου, όπως και στα βόρεια κρατίδια Πουντζάμπ και Χαριάνα
NEWSROOM
«Free Bella»: Εκστρατεία για την απελευθέρωση της φάλαινας μπελούγκα που ζει σε ενυδρείο της Σεούλ

Περιβάλλον / «Free Bella»: Εκστρατεία για την απελευθέρωση της φάλαινας μπελούγκα που ζει σε ενυδρείο της Σεούλ

Η Μπέλλα ασφυκτιά μέσα σε ένα μικρό ενυδρείο, που βρίσκεται σε εμπορικό κέντρο της Σεούλ - «Το να κρατάει κανείς αυτά τα πλάσματα σε αιχμαλωσία είναι απλώς ανήθικο», δήλωσε βιολόγος θαλάσσιας ζωής
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ