Βενετία: Οργισμένη διαμαρτυρία πολιτών για την επιστροφή των κρουαζιερόπλοιων στη «Γαληνοτάτη»

Οργισμένη διαμαρτυρία για την επιστροφή των κρουαζιερόπλοιων στα κανάλια της Βενετίας Facebook Twitter
Παρά τις διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης Ντράγκι περί απαγόρευσης των κρουαζιερόπλοιων στη Βενετία, ένα έπλευσε χθες στα νερά της - Πηγή φωτογραφίας: ΕΡΑ
0

Οι πολέμιοι της κρουαζιέρας στη Βενετία που δηλώνουν «εξαπατημένοι» από την ιταλική κυβέρνηση, πραγματοποίησαν διαμαρτυρία κατά του ελλιμενισμού τεράστιων πλοίων στην ιστορική πόλη. 


Οι Βενετσιάνοι πιάστηκαν εξ απήνης την περασμένη Πέμπτη, όταν ένα κρουαζιερόπλοιο έπλευσε στην πόλη για πρώτη φορά από την έναρξη της πανδημίας και παρά τις διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης Ντράγκι περί απαγόρευσης των πλοίων από το ιστορικό κέντρο της πόλης. 

Το 92.000 τόνων MSC Orchestra παρέλαβε 650 επιβάτες προτού αποπλεύσει για το Μπάρι, στη νότια Ιταλία, χθες, Σάββατο. 
 


«Η ιταλική κυβέρνηση είναι φοβερή στην εξαπάτηση όχι μόνο των πολιτών της Βενετίας, αλλά και του Τύπου και της διεθνούς κοινής γνώμης» ανέφερε ο Τομάσο Κατσιάρι, επικεφαλής της οργάνωσης No Grandi Navi (Όχι στα μεγάλα πλοία). 

Στον αντίποδα, διοργανώθηκε και άλλη διαμαρτυρία από τη Si Grandi Navi, ένα κίνημα υπέρ της κίνησης των κρουαζιερόπλοιων που υποστηρίζει πως η ζωή και ο βιοπορισμός χιλιάδων ανθρώπων στην ευρύτερη περιοχή εξαρτάται από την κρουαζιέρα. 


Εν μέσω ανησυχίας των Βενετσιάνων για τη ρύπανση, αλλά και την υποθαλάσσια διάβρωση των θεμελίων της πόλης, η «Γαληνοτάτη» απαγόρευσε την είσοδο των μεγάλων πλοίων -περιλαμβανομένων κρουαζιερόπλοιων και πλοίων μετάφοράς εμπορευματοκιβωτίων- στην πόλη. 

Συγκεκριμένα, στα τέλη Μαρτίου, η κυβέρνηση ανακοίνωσε την απαγόρευση πλεύσης κρουαζιερόπλοιων στην πλατεία Αγίου Μάρκου και τον ελλιμενισμό τους στο ιστορικό κέντρο. Η απόφαση προέβλεπε την εκτροπή των ογκωδών πλοίων στο βιομηχανικό λιμένα Marghera ενώ τα σχέδια για την κατασκευή τερματικών κρουαζιέρας έξω από τη λιμνοθάλασσα συνεχίζονται. 

Με πληροφορίες από Guardian/BBC

Περιβάλλον
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Άπιαστο σα φάντασμα»: Σπάνιο κολιμπρί επανεμφανίστηκε στην Κολομβία - Έχει καταγραφεί μόλις άλλες δύο φορές

Περιβάλλον / «Άπιαστο σα φάντασμα»: Σπάνιο κολιμπρί επανεμφανίστηκε στην Κολομβία - Έχει καταγραφεί μόλις άλλες δύο φορές

Το κολιμπρί που απαθανάτισε ο Βέγα ήταν αρσενικό, όπως μαρτυρούσε το σμαραγδένιο πτέρωμά του, ο μπλε λαιμός του και καμπύλο μαύρο ράμφος του
THE LIFO TEAM

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ