Αναδάσωση με drones: Startup θέλει να φυτέψει ένα δισεκατομμύριο δέντρα μέχρι το 2028

Αναδάσωση με drones: Startup θέλει να φυτέψει ένα δισεκατομμύριο δέντρα μέχρι το 2028 Facebook Twitter
0

Παγκοσμίως, τα δάση καταστρέφονται με ταχύτερο ρυθμό από ό,τι αναπληρώνονται και η Flash Forest θέλει να διορθωθεί αυτό- επιστρατεύοντας τη βοήθεια drones

Η καναδική startup με έδρα το Τορόντο φιλοδοξεί να φυτέψει ένα δισεκατομμύρια δέντρα μέχρι το 2028, οπότε συγκέντρωσε μια ομάδα βοτανολόγων για να επιμεληθούν τους σπόρους ταχέως αναπτυσσόμενων δέντρων και μηχανικούς για να προγραμματίσουν drones, που θα τους «μοιράσουν».

Οι παραδοσιακές μέθοδοι φύτευσης περιλαμβάνουν θερμοκήπια γεμάτα σπόρους και εργάτες με φτυάρια, που ο καθένας φυτεύει ίσως 2.000 σε μια ημέρα. Η Flash Forest βρήκε τρόπο να μοιράζει περίπου 40.000 «πακέτα», που περιλαμβάνουν τους σπόρους και ουσίες βοηθητικές στην ανάπτυξη, ημερησίως ανά drone. Κάθε εργάτης μπορεί να επιβλέπει τρία drones. 

Βέβαια δεν θα καταλήξουν όλοι αυτοί οι σπόροι να γίνουν δέντρα, ωστόσο η Flash Forest έχει επενδύσει πολύ στην έρευνα, την τεχνολογία και τις δοκιμές προκειμένου να παρέχει ταυτόχρονα οικονομικά αποδοτικές λύσεις. Άλλωστε η συγκεκριμένη τεχνολογική καινοτομία περιορίζει το κόστος αναδάσωσης κατά 80%, σε σύγκριση με την παραδοσιακή «χειροκίνητη» μέθοδο.

Αναδάσωση με drones: Startup θέλει να φυτέψει ένα δισεκατομμύριο δέντρα μέχρι το 2028 Facebook Twitter

Πώς λειτουργεί το σύστημα αναδάσωσης με drones

Πριν αναδασώσει μια περιοχή, η εταιρία στέλνει αρχικά ένα drone χαρτογράφησης, προκειμένου να αποφύγει διαδρομές, όπου δεν πρόκειται να ευδοκιμήσουν οι σπόροι (δρόμοι, όγκοι νερού κλπ.). 

Τα drones μπορούν να προσεγγίσουν τρία μέτρα κοντά το έδαφος, σε μια καθαρή περιοχή, και μέχρι 20 μέτρα πάνω από τις φυλλωσιές, είτε ρίχνοντας τους σπόρους είτε εκτοξεύοντάς τους. Για τον λόγο αυτό έχουν εξοπλιστεί με πιστόλι πεπιεσμένου αέρα, το οποίο εκτοξεύει τους σπόρους με την κατάλληλη ορμή, ώστε να εισχωρήσουν στο έδαφος και να έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες βλάστησης. 

Μετά τη φύτευση, η ομάδα ελέγχει από αέρος τα αποτελέσματα της προσπάθειας, προτού αναπτύξει ψεκαστικά drones, τα οποία προσφέρουν τροφή στα σπορόφυτα, ενώ τρίτη ομάδα μικρών αεροσκαφών επιθεωρεί την ανάπτυξη των δενδρυλλίων.

Αναδάσωση με drones: Startup θέλει να φυτέψει ένα δισεκατομμύριο δέντρα μέχρι το 2028 Facebook Twitter

Πέρυσι η εταιρία έδειξε ότι σύστημα είναι ικανό να φυτεύει μεταξύ 8.000-10.0000 τέτοιων πακέτων την ημέρα, αλλά έκτοτε έχουν αυξηθεί σε περίπου 100.000, με στόχο να γίνουν 500.000 ημερησίως. 

Αν και αρχικά επικεντρώθηκαν στην αναδάσωση του Καναδά, οι υπεύθυνοι της Flash Forest σχεδιάζουν να επεκτείνουν την καινοτόμο τεχνολογία και στην Ευρώπη, καθώς επίσης χώρες όπως η Αυστραλία με έντονη ξηρασία που ευνοεί τις πυρκαγιές. 

«Αν θέλουμε να αλλάξουμε τον τρόπο της αναδάσωσης, πρέπει να αλλάξουμε όλη τη βιομηχανία, και να φτάσουμε αυτή την τεχνολογία σε κάθε γωνιά του πλανήτη», σημείωσε ο Cameron Jones, ο 33χρονος επικεφαλής της Flash Forest.

Με πληροφορίες από National Observer Canada

Περιβάλλον
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η στιγμή που μια θαλάσσια βιολόγος επικοινωνεί με ένα χταπόδι στα βάθη του ωκεανού

Περιβάλλον / Η στιγμή που μια θαλάσσια βιολόγος επικοινωνεί με ένα χταπόδι στα βάθη του ωκεανού

Για τα γυρίσματα της σειράς, η ομάδα πέρασε δύο χρόνια και σχεδόν 1.500 ώρες κάτω από το νερό, καταγράφοντας τη συμπεριφορά των χταποδιών σε 10 διαφορετικές τοποθεσίες, σε πέντε χώρες
NEWSROOM
Η «ανακύκλωση» του πλαστικού είναι μια κίνηση χωρίς νόημα

Περιβάλλον / Η «ανακύκλωση» του πλαστικού είναι μια κίνηση χωρίς νόημα

Έφτασε ο καιρός να σταματήσουμε να «ανακυκλώνουμε» πλαστικό. Το πλαστικό δεν είναι ανακυκλώσιμο υλικό και το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε για να γιορτάσουμε τη φετινή Ημέρα της Γης, είναι να το παραδεχτούμε.
NEWSROOM