Σεισμός

ΗΠΑ: Γεννήθηκε λευκός ρινόκερος στο θεματικό πάρκο της Walt Disney

ΗΠΑ: Γεννήθηκε λευκός ρινόκερος στο θεματικό πάρκο της Walt Disney Facebook Twitter
ΗΠΑ: Γεννήθηκε λευκός ρινόκερος στο θεματικό πάρκο της Walt Disney (Disney's Animals, Science and Environment)
0

Ένας λευκός ρινόκερος σχεδόν 70 κιλών γεννήθηκε στο θεματικό πάρκο Disney Kingdom Animal στο Walt Disney World στη Φλόριντα την Κυριακή.

Μαμά του η Kendi, ήταν η πρώτη λευκή ρινόκερος που γεννήθηκε στο θεματικό πάρκο το 1999.

Τόσο η μαμά όσο και ο γιος τα πάνε καλά υπό τη φροντίδα των ανθρώπων του πάρκου, δήλωσε η Disney σε δελτίο τύπου.

To μωρό γεννήθηκε μετά από εγκυμοσύνη 16 μηνών και ζυγίζει 68 κιλά. Μέσα σε μια ώρα από τη γέννησή του, ο μικρός λευκός ρινόκερος στάθηκε και περπάτησε, ενώ θήλασε κιόλας.

Ο μπαμπάς του νεογέννητου ρινόκερου ονομάζεται Dugan. Η μητέρα και το νεογέννητο θα περάσουν τις επόμενες εβδομάδες μαζί, ενώ στη συνέχεια θα ενωθούν με το υπόλοιπο κοπάδι, όπου οι επισκέπτες του θεματικού πάρκου θα έχουν την ευκαιρία να δουν τον μικρό λευκό ρινόκερο στο περιβάλλον του.

Οι λευκοί ρινόκεροι είναι το δεύτερο μεγαλύτερο χερσαίο θηλαστικό και είναι ένα είδος απειλούμενο.

Η γέννηση του λευκού ρινόκερου την Κυριακή είναι αποτέλεσμα επιτυχημένης έκβασης από τα Σχέδια Επιβίωσης των Ειδών που εποπτεύονταν από την Ένωση Ζωολογικών Κέντρων και Ενυδρείων για την εξασφάλιση της υπεύθυνης αναπαραγωγής των απειλούμενων ειδών.

Η Disney ανέφερε ότι ο μικρός είναι ο 11ος λευκός ρινόκερος που γεννήθηκε στο Disney World ενώ αναμένεται να γεννηθούν δύο ακόμα τον επόμενο χρόνο.

Ο λευκός ρινόκερος Jao αναμένεται να γεννήσει το φθινόπωρο του 2021, ενώ η Lola πιθανότατα θα γεννήσει κατά τη διάρκεια του φθινοπώρου ή αρχές του χειμώνα του 2021, σύμφωνα με το Disney Parks Blog.

Rhinoceros may be the world’s second largest land animal, but we have a tiny new one at Disney’s Animal Kingdom Theme...

Δημοσιεύτηκε από Disney's Animals, Science and Environment στις Κυριακή, 25 Οκτωβρίου 2020

Με πληροφορίες του ABC

Περιβάλλον
0

Σεισμός

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ