Βρετανία και ΟΗΕ συνδιοργανωτές στη Σύνοδο Κορυφής για το Κλίμα

Βρετανία και ΟΗΕ συνδιοργανωτές στη Σύνοδο Κορυφής για το Κλίμα Facebook Twitter
Βρετανία και ΟΗΕ συνδιοργανωτές στη Σύνοδο Κορυφής για το Κλίμα
0

ΟΗΕ και Βρετανία θα συνδιοργανώσουν τον Δεκέμβριο σύνοδο κορυφής για το κλίμα.

Η σύνοδος κορυφής έχει προγραμματιστεί για τις 12 Δεκεμβρίου, ημέρα της πέμπτης επετείου από τη σύναψη της Συμφωνίας του Παρισιού για το Κλίμα.

Τη σύνοδο θα συνδιοργανώσουν ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες και ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον και σε αυτή θα συμμετάσχουν "οι πιο φιλόδοξοι παγκόσμιοι ηγέτες σε θέματα κλίματος", σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Οι δύο άνδρες θα μιλήσουν για το θέμα σήμερα στη διάρκεια στρογγυλής τραπέζης, στην οποία ο Τζόνσον αναμένεται να υπογραμμίσει τη σημασία «να αδράξουμε την ευκαιρία να ανοικοδομήσουμε» έναν καλύτερο κόσμο, επεσήμανε η Ντάουνινγκ Στριτ.

«Η Βρετανία θα δώσει το παράδειγμα θέτοντας το περιβάλλον ψηλά στη διεθνή του ατζέντα και εκμεταλλευόμενο την εκδήλωση αυτή για μια παγκόσμια, πράσινη, βιομηχανική επανάσταση», θα προσθέσει ο Βρετανός πρωθυπουργός.

Οι χώρες που θα συμμετάσχουν στη σύνοδο κορυφής του Δεκεμβρίου θα κληθούν να παρουσιάσουν επικαιροποιημένα σχέδια για την προστασία του περιβάλλοντος.

Η μεγάλη σύνοδος του ΟΗΕ για το Κλίμα, η COP 26, θα πραγματοποιηθεί στη Γλασκόβη τον Νοέμβριο του 2021, μετά την αναβολή της φέτος λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Στο πλαίσιο της Συμφωνίας του Παρισιού κάθε χώρα έθεσε τους δικούς της στόχους για μείωση του διοξειδίου του άνθρακα που εκπέμπει, όμως αυτοί οι στόχοι κρίνονται πλέον ανεπαρκείς για να περιοριστεί στον 1,5 βαθμό Κελσίου η υπερθέρμανση του πλανήτη και πρέπει να αναθεωρηθούν προς τα πάνω.

«Βρισκόμαστε εν μέσω κλιματικής έκτακτης ανάγκης και δεν έχουμε χρόνο για χάσιμο. Η απάντηση σε αυτή την υπαρξιακή κρίση είναι η άμεση, αποφασιστική και πιο σημαντική δράση και η αλληλεγγύη μεταξύ των χωρών» πρόσθεσε ο Γκουτέρες.

Με πληροφορίες του ΑΠΕ/AFP

Περιβάλλον
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Είναι αυτό το τέλος για τα αγάλματα moai του Νησιού του Πάσχα;

Περιβάλλον / Είναι αυτό το τέλος για τα αγάλματα moai του Νησιού του Πάσχα;

Η αυξανόμενη διάβρωση, οι πυρκαγιές και η άνοδος της στάθμης της θάλασσας απειλούν τα εμβληματικά μονολιθικά αγάλματα της Ράπα Νούι. Οι κάτοικοι καλούνται να αποφασίσουν: διάσωση ή φυσική φθορά;
LIFO NEWSROOM
Η ΕΕ θέτει στόχο μείωσης των εκπομπών άνθρακα κατά 90% έως το 2040 με πιστώσεις από αναπτυσσόμενες χώρες

Περιβάλλον / Η ΕΕ θέτει στόχο μείωσης των εκπομπών άνθρακα κατά 90% έως το 2040 με πιστώσεις από αναπτυσσόμενες χώρες

Περιβαλλοντικές οργανώσεις και επιστημονικές ομάδες εκφράζουν οργή, υποστηρίζοντας ότι η πρόταση υπονομεύεται από τις πιστώσεις, που θεωρούνται ευρέως αναποτελεσματικές
LIFO NEWSROOM