CNN: Ο Βοϊδομάτης στα 20 καλύτερα μέρη του κόσμου για κολύμπι

CNN: Ο Βοϊδομάτης στα 20 καλύτερα μέρη του κόσμου για κολύμπι Facebook Twitter
Ο Βοϊδομάτης στα 20 καλύτερα μέρη του κόσμου για κολύμπι
0

Από τις απομονωμένες αγγλικές παραλίες έως τις καταδύσεις στο δάσος της Κόστα Ρίκα και τον μοναδικό Βοϊδομάτη στα Ιωάννινα, το CNN επιλέγει τα 20 καλύτερα μέρη για κολύμπι.

Οι πηγές του Βοϊδομάτη, του παραπόταμου του Αώου, στο Φαράγγι του Βίκου είναι παράδεισος για όσους αγαπούν τα κρύα νερά και την φύση. Αυτές οι φυσικές πισίνες με τα τρεχούμενα νερά στον ποταμό Βοϊδομάτη, βαθιά στο φαράγγι του Βίκου είναι ο παράδεισος του κολυμβητή γράφει το CNN.

Ενώ τα νερά μπορούν να στεγνώσουν στα τέλη του καλοκαιριού, είναι τέλεια καθώς τα δέντρα «ζωντανεύουν» την άνοιξη και τα πτηνά που πετούν στην περιοχή, ολοκληρώνουν το τοπίο.

Οι φυσικές πισίνες του Βίκου είναι προσβάσιμες μέσω ενός ιλιγγιώδους μονοπατιού κάτω στο φαράγγι από το ομώνυμο χωριό του Βίκου.

Την υπόλοιπη 20άδα της λίστας συμπληρώνουν το Bryher, στο βρετανικό Αρχιπέλαγος, το Loch An Eilein στη Σκοτία, το Pont du Gard στη Γαλλία, το καταπράσινο Inkaterra Machu Picchu Pueblo Hotel στο Περού, το μαγικό Bajos del Toro στο δάσος με τα σύννεφα στην Κόστα Ρίκα, το Schlachtensee στο Βερολίνο της Γερμανίας, οι πισίνες του Allas στο Ελσίνκι με τους Φινλανδούς να είναι ένας από τους λαούς που αγαπούν να κολυμπούν όλο τον χρόνο.

Ακολουθεί ο ποταμός Aare στην Βέρνη της Ελβετίας, η Τρύπα του Frenchman στο Μέιν των ΗΠΑ, το διάσημο The Forty Foot στο Δουβλίνο της Ιρλανδίας, η πισίνα Kitsilano στο Βακνούβερ του Καναδά, το Havnebadet στο Όρχους της Δανίας, οι πηγές του Seljavallalaug στην Ισλανδία, τα Giles στην παραλία Coogee της Αυστραλίας, η λίμνη Bohinj στη Σλοβενία και η Vatternstranden στο Jonkoping της Σουηδίας.

Τρεις ακόμα περιοχές η Laghetti D'Avola στη Σικελία, ο ποταμός Akigawa στην Ιαπωνία και το Dalebrook Tidal στο Κέιπ Τάουν στης Νότιας Αφρικής συμπληρώνουν τα 20 καλύτερα μέρη για κολύμπι στον κόσμο.

Με πληροφορίες του CNN

Περιβάλλον
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ