Η καταστροφή του δάσους του Σέιχ Σου από το φλοιοφάγο έντομο συνεχίζεται ανεμπόδιστα, τονίζει ο δήμαρχος Νεάπολης- Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης.

 

Δεκάδες χιλιάδες νέα δέντρα έχουν ήδη αποξηρανθεί, επισημαίνει ο κ. Δανιηλίδης σε σημερινή ανακοίνωση. Πέρα όμως από την καταστροφή που προκαλεί το φλοιοφάγο έντομο, οι εργασίες στο δάσος του Σέιχ Σου- όποτε και όταν γίνονταν υποτυπωδώς σύμφωνα με τον δήμαρχο- άφησαν χιλιάδες κυβικά μέτρα από πευκοβελόνες και μικρά κλαδιά στο έδαφος, μια κατάσταση άκρως επικίνδυνη για πρόκληση φωτιάς.

 

Ο δήμαρχος Νεάπολης- Συκεών ζητά να μπουν άμεσα στο δάσος περισσότεροι δασικοί υλοτομικοί συνεταιρισμοί, για να καθαρίσουν τις εκτάσεις, όχι μόνο από δέντρα που είναι ήδη ξερά, αλλά και από αυτά που είναι γύρω τους και έχουν ήδη προσβληθεί από το έντομο.

 

«Τεμαχισμένοι κορμοί στοιβαγμένοι σε ατελείωτες σειρές, αποξηραμένα κομμένα κλαδιά, παχιά στρώματα πευκοβελόνας, που αποτελούν ένα επικίνδυνο κράμα έτοιμο να... εκραγεί με την άνοδο της θερμοκρασίας ενόψει του καλοκαιριού, αλλά κυρίως νεαρά δένδρα αποξηραμένα πλέον από το καταστροφικό έντομο του φλοιοφάγου ή βλαστοφάγου (Tomicus piniperda) στην καρδιά τους δάσους, ακόμη και σε εκτάσεις που είχαν υλοτομηθεί, είναι τα στοιχεία που συνθέτουν τη θλιβερή εικόνα της εξελισσόμενης καταστροφής του περιαστικού δάσους της Θεσσαλονίκης Σέιχ-Σου», αναφέρει η ανακοίνωση περιγράφοντας την κατάσταση.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr