Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε απομακρυσμένη περιοχή της Ρωσίας μετά από μαζική εισβολή πολικών αρκούδων. 

 

Οι ρωσικές περιβαλλοντικές αρχές ανέπτυξαν μια ομάδα ειδικών σε μια απομακρυσμένη αρκτική περιοχή για να ναρκώσουν και να απομακρύνουν δεκάδες πεινασμένες πολικές αρκούδες που πολιορκούν τους κατοίκους της περιοχής. 

 

Η κίνηση αυτή αποφασίστηκε αφότου οι αξιωματούχοι στο αρχιπέλαγος Νόβαγια Ζεμλιά, με πληθυσμό 3.000 κατοίκων, ζήτησαν βοήθεια. 

 

«Δεν έχει υπάρξει ποτέ στο παρελθόν τέτοια μαζική εισβολή πολικών αρκούδων», δήλωσε ο Zhigansha Musin, επικεφαλής των τοπικών αρχών.

 

«Κυριολεκτικά έχουν ξεκινήσει να κυνηγάνε τους ανθρώπους».

 


Από την πλευρά του, ο Alexander Minayev, αναπληρωτής επικεφαλής της περιοχής πρόσθεσε πως οι άνθρωποι είναι τρομαγμένοι και φοβούνται να αφήσουν τα σπίτια τους, ενώ οι γονείς δεν επιτρέπουν στα παιδιά τους να πάνε στο σχολείο ή στους παιδικούς σταθμούς. 

 

Έτσι, η περιοχή κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. 

 

Σε άλλα βίντεο φαίνονται πολικές αρκούδες να τρώνε σκουπίδια από τoν τοπικό σκουπιδότοπο.

 

 

 

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Tass όλες οι απόπειρες των κατοίκων να τρομάξουν τις αρκούδες με τις κόρνες των αυτοκινήτων και με σκυλιά έπεσαν στο κενό. 

 

 

Η Ρωσία έχει κατατάξει τις πολικές αρκούδες ανάμεσα στα προστατευόμενα είδη και απαγορεύεται από τον νόμο η δολοφονία τους. 

 

Ωστόσο, οι αρχές δεν αποκλείουν να σκοτώσουν τα ζώα ώστε να εξασφαλισθεί η ασφάλεια του τοπικού πληθυσμού, αν οι απόπειρες απομάκρυνσής τους αποτύχουν. 

 

Το 2016, πέντε Ρώσοι επιστήμονες πολιορκήθηκαν από πολικές αρκούδες για σχεδόν δύο εβδομάδες σε έναν απομακρυσμένο μετεωρολογικό σταθμό στο νησί Troynoy στο ανατολικό Νόβαγια Ζεμλιά.

 

 

 

Με πληροφορίες από Guardian/Daily Mail

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr