Μοντέλο του Playboy φωτογραφήθηκε ολόγυμνη κάτω απ΄ τη μπούρκα της, μέσα στην Αγία Σοφία

Μοντέλο του Playboy φωτογραφήθηκε ολόγυμνη κάτω απ΄ τη μπούρκα της, μέσα στην Αγία Σοφία Facebook Twitter
4

Κατακραυγή έχει προκαλέσει ένα μοντέλο του Playboy που φωτογραφήθηκε με μπούρκα μέσα στην Αγία Σοφία, αποκαλύπτοντας  ταυτόχρονα το αιδοίο της μέσα στο μνημείο.

Η Marisa Papen είναι γνωστή για την τακτική της να φωτογραφίζεται γυμνή σε θρησκευτικούς χώρους ή αμφιλεγόμενες τοποθεσίες και στο παρελθόν έχει φυλακιστεί επειδή πόζαρε χωρίς ρούχα έξω από το Καρνάκ, τον μεγαλύτερο χώρος λατρείας της αρχαίας Αιγύπτου, κοντά στην πόλη Λούξορ. 

Το μοντέλο έχει λάβει επίσης μέρος σε μια γυμνή φωτογράφιση στην Ιερουσαλήμ με το Δυτικό Τείχος στο φόντο, το οποίο θεωρείται μια πολύ σημαντική τοποθεσία του Ιουδαϊσμού. 

Μοντέλο του Playboy φωτογραφήθηκε ολόγυμνη κάτω απ΄ τη μπούρκα της, μέσα στην Αγία Σοφία Facebook Twitter
Μοντέλο του Playboy φωτογραφήθηκε ολόγυμνη κάτω απ΄ τη μπούρκα της, μέσα στην Αγία Σοφία Facebook Twitter

Η Marisa, που περιγράφει τον εαυτό της ως «εξπρεσιονίστρια με ελεύθερο πνεύμα και άγρια καρδιά» και δηλώνει πως δεν φοβάται «να πεθάνει για την τέχνη», ταξίδεψε μέχρι την Τουρκία με τον φωτογράφο Jesse Walker και μαζί τράβηξαν την προκλητική φωτογραφία εντός της Αγίας Σοφίας. 

«Σε αντίθεση με την Αίγυπτο, αυτή τη φορά δεν είχαμε κάποιο σχέδιο. Καμία απολύτως προετοιμασία, μόνο ατέλειωτη φαντασία και μια πολύ ισχυρή βάση», λέει η Marisa, εξηγώντας πως αφού αγόρασαν την μπούρκα, κατευθύνθηκαν προς την Αγία Σοφία. 

«Αφού περιμέναμε αρκετή ώρα στην ουρά μέχρι να μπούμε, αιφνιδιαστήκαμε από τον μεγάλο αριθμό καμερών ασφαλείας που υπάρχουν εκεί μέσα. Κυριολεκτικά καλύπτουν και το τελευταίο εκατοστό του χώρου», προσθέτει η Marisa με τον Jesse να συμπληρώνει: «Αν έχεις πάει ποτέ στην Αγία Σοφία, θα ξέρεις πως δεν υπάρχει ούτε μια μέρα στην οποία να μην κυκλοφορούν εκεί μέσα χιλιάδες κόσμου όλη την ώρα». 

Αν και κατάλαβαν πως δεν θα υπάρξει ποτέ ιδανική στιγμή για να τραβηχτεί η φωτογραφία, η Marisa τελικά αποφάσισε να το κάνει και να σηκώσει την μπούρκα της, αποκαλύπτοντας τα γεννητικά της όργανα. «Αποφασίσαμε να περιμένουμε ένα γκρουπ τουριστών κι ενώ ο ξεναγός τους εξηγούσε, ήταν ώρα για παιχνίδι», λέει η Marisa. Το αξιοσημείωτο είναι πως την επόμενη ημέρα δεν δίστασαν να πάνε ξανά στην Αγία Σοφία επειδή τα πρώτα πλάνα που τράβηξαν δεν τους άρεσαν. 

Μοντέλο του Playboy φωτογραφήθηκε ολόγυμνη κάτω απ΄ τη μπούρκα της, μέσα στην Αγία Σοφία Facebook Twitter

Ο φωτογράφος σημειώνει βέβαια πως η φωτογραφία εντός της Αγίας Σοφίας δεν ήταν τόσο μεγάλη πρόκληση όσο εκείνη στη στέγη. «Για εκείνο το πλάνο, χρειάστηκε πολύς σχεδιασμός και συντονισμός. Ευτυχώς έχουμε μερικούς εξαιρετικούς συνδέσμους στην Κωνσταντινούπολη, χωρίς τους οποίους δεν θα είχε συμβεί τίποτα», λέει ο Jesse Walker. 

Αμφότεροι δήλωσαν πως ένιωθαν ότι τους παρακολουθούσαν οι τουρκικές αρχές σε όλη τη διάρκεια του ταξιδιού τους, ωστόσο κατάφεραν να φύγουν με ασφάλεια από τη χώρα. 

«Ο Jesse κι εγώ νιώθουμε σαν μοντέρνοι Μπόνι και Κλάιντ σε αποστολή του Τζέιμς Μποντ, λατρεύουμε κάθε λεπτό του κινδύνου που ζούμε», καταλήγει η Marisa Papen. 

Πολιτισμός
4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Βενετία γιορτάζει τη εικονογραφία και τον συμβολισμό του στήθους

Εικαστικά / Μια μεγάλη εικαστική έκθεση αφιερωμένη στο γυναικείο στήθος

Στη Βενετία και στο Palazzo Franchetti μια έκθεση αφηγείται την «περιπέτεια» ενός σημείου της γυναικείας ανατομίας που έχει κατανοηθεί και αναπαρασταθεί στην τέχνη, τη διαφήμιση, τη μόδα, σε όλους τους πολιτισμούς και τις παραδόσεις με πολλούς διαφορετικούς τρόπους.
NEWSROOM

σχόλια

4 σχόλια
Βασικος κανονας παιδειας ο σεβασμος στους χωρους λατρειας οποιασδηποτε θρησκειας.Λυπαμαι για την ελαφρομυαλη δηθεν πρωτοποριακη.Μαγκια ειναι ο σεβασμος στους συνανθρωπους μας
«Ο Jesse κι εγώ νιώθουμε σαν μοντέρνοι Μπόνι και Κλάιντ σε αποστολή του Τζέιμς Μποντ, λατρεύουμε κάθε λεπτό του κινδύνου που ζούμε», Πηγή: www.lifo.grΚάποια στιγμή θα τους τύχει κάποιο εξπρές του μεσονυκτίου με τίποτα 20ετης ποινές και θα τρέχουν οι αρμοστείες και οι αμνηστίες να τους σώσουν παρουσιάζοντάς τους σαν αφελείς και άμυαλους δυτικούς που δεν ξέρανε και ζητούν ταπεινά συγνώμη.