ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Ο Πιρς Μόργκαν χλεύασε τον μάρσιπο του Ντάνιελ Κρεγκ και οι μπαμπάδες εξοργίστηκαν

Ο Πιρς Μόργκαν χλεύασε τον μάρσιπο του Ντάνιελ Κρεγκ και οι μπαμπάδες εξοργίστηκαν Facebook Twitter
2

Ο Βρετανός τηλεπαρουσιαστής Πιρς Μόργκαν, γνωστός για τις κατά καιρούς εριστικές δηλώσεις του, αμφισβήτησε δημοσίως τον ανδρισμό του Ντάνιελ Κρεγκ επειδή φορούσε μάρσιπο, προκαλώντας οργή σε πολλούς άντρες που έσπευσαν να υπερασπιστούν τον ηθοποιό. 

Ο κεντρικός παρουσιαστής του Good Morning Britain δημοσίευσε στο Twitter μια φωτογραφία του Ντάνιελ Κρεγκ. Σε αυτήν ο διάσημος Τζέιμς Μποντ φοράει έναν μάρσιπο έχοντας μέσα την νεογέννητη κόρη του, το πρώτο παιδί του με την ηθοποιό Ρέιτσελ Βάις, το οποίο ήρθε πρόσφατα στον κόσμο. 

«Αχ 007... όχι κι εσύ;!!!», έγραψε στο μήνυμά του ο Πιρς Μόργκαν, συνοδεύοντάς το με τα hashtags #papoose, μια λέξη που προέρχεται από την κουλτούρα των Ινδιάνων και το τρόπο που μεταφέρουν στην πλάτη τα παιδιά τους, και #emasculatedBond, δηλαδή «ευνουχισμένος Μποντ». 


Τα σχόλια του για τον 50χρονο ηθοποιό, του οποίου η κόρη είναι μόλις λίγων εβδομάδων, πυροδότησαν έντονες αντιδράσεις και δεκάδες χρήστες, ανάμεσά τους και ο ηθοποιός Κρις Έβανς, επιτέθηκαν στον παρουσιαστή για τις απόψεις του σχετικά με την έννοια του ανδρισμού. 

«Πρέπει πραγματικά να είσαι τόσο ανασφαλής με τον δικό σου ανδρισμό για να σε ενδιαφέρει πώς μεταφέρει κάποιος άλλος άντρας το παιδί του. Οποιοσδήποτε χάνει τον χρόνο του ζυγίζοντας τον ανδρισμό είναι τρομοκρατημένος μέσα του», σχολίασε ο Κρις Έβανς.


Την ίδια στιγμή, πάρα πολλοί άντρες έσπευσαν επίσης να υπερασπιστούν τον Ντάνιελ Κρεγκ, εξαπολύοντας επίθεση προς τον Πιρς Μόργκαν, και δημοσίευσαν δικές τους φωτογραφίες να φορούν μάρσιπο με τα παιδιά τους. 

Παρά τον σάλο, ο Πιρς Μόργκαν δεν ανακάλεσε στο ελάχιστο το σχόλιό του. «Απλώς μισώ τους μάρσιπους. Ξέρω πως το εξαγριωμένο Twitter προσπαθεί κάνοντάς μου bullying να με αναγκάσει να μου αρέσουν, αλλά έχουν αποτύχει παταγωδώς», δήλωσε ο ίδιος. 

Ο παρουσιαστής μπήκε μάλιστα στη διαδικασία να απαντήσει και στα αρνητικά σχόλια που δέχθηκε, επιστρατεύοντας επιχειρήματα όπως «γι' αυτό οι άντρες έχουν χέρια» και πως το κάνουν επειδή τους αναγκάζουν οι γυναίκες τους. Επίσης σημείωσε πως έτσι κουβαλούσε πάντα ο ίδιος τα παιδιά του, ενώ δημοσίευσε και μια φωτογραφία του Ντουέιν Τζόνσον να έχει αγκαλιά την κόρη του, κι όχι σε μάρσιπο και μία του Μοχάμεντ Άλι. 


Όσο για τον Κριν Έβανς, του απάντησε πως ο Captain America δεν θα φορούσε ποτέ μάρσιπο.

Πολιτισμός
2

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Άννα Κοκκίνου διαβάζει τον «Μοσκώβ-Σελήμ» του Γεωργίου Βιζυηνού

Πολιτισμός / Η Άννα Κοκκίνου διαβάζει τον «Μοσκώβ-Σελήμ» του Γεωργίου Βιζυηνού την Κυριακή στο ΚΠΙΣΝ

Η Άννα Κοκκίνου συνεργάζεται με τον Νίκο Βελιώτη και διαβάζει το τελευταίο και, κατά γενική παραδοχή, σπουδαιότερο διήγημά του Γεωργίου Βιζυηνού την Κυριακή στον Φάρο του ΚΠΙΣΝ.
NEWSROOM
Η Βενετία γιορτάζει τη εικονογραφία και τον συμβολισμό του στήθους

Εικαστικά / Μια μεγάλη εικαστική έκθεση αφιερωμένη στο γυναικείο στήθος

Στη Βενετία και στο Palazzo Franchetti μια έκθεση αφηγείται την «περιπέτεια» ενός σημείου της γυναικείας ανατομίας που έχει κατανοηθεί και αναπαρασταθεί στην τέχνη, τη διαφήμιση, τη μόδα, σε όλους τους πολιτισμούς και τις παραδόσεις με πολλούς διαφορετικούς τρόπους.
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Με τη μπυροκοιλιά φαντάζομαι δεν έχει πρόβλημα αλλά ο μάρσιπος τον ένοχλει γιατί χαλάει την macho φαντασίωση. Για να μην τον ενοχλεί το κράτημα στο χέρι παρά τα πλεονεκτήματα του μάρσιπου που αφήνει ελεύθερα τα χέρια ανασφάλεια μου μυρίζει. Τα hashtag προδίδουν πως το πρόβλημα του δεν είναι ο μάρσιπος αλλα η εικόνα του άντρα που κουβαλά ένα μωρό κοντά στη κοιλιακή του χώρα.