Επίθεση με κάδρο στην Μαρίνα Αμπράμοβιτς (BINTEO)

Επίθεση με κάδρο στην Μαρίνα Αμπράμοβιτς (BINTEO) Facebook Twitter
EPA
4

Επίθεση από άγνωστο σε μουσείο της Φλωρεντίας δέχτηκε η εικαστικός Μαρίνα Αμπράμοβιτς. 

Ο δράστης χτύπησε την καλλιτέχνιδα με ένα κάδρο στο κεφάλι και στη συνέχεια ακινητοποιήθηκε από τους φρουρούς του μουσείου.

Η Αμπράμοβιτς παρέμεινε στο σημείο ζητώντας να μιλήσει με τον δράστη για να μάθει τα αίτια της επίθεσης. Η επίθεση έγινε στο Παλάτι Stocci, όπου γίνεται αναδρομική έκθεση έργων της εικαστικού. Το κίνητρο της βιαιοπραγίας δεν έχει διευκρινιστεί ακόμα.

Στην έκθεση φιλοξενούνται πάνω από 100 έργα, όπως πίνακες ζωγραφικής, βίντεο, καλλιτεχνικές εγκαταστάσεις και ζωντανές περφόρμανς.

Δείτε το βίντεο της επίθεσης: 

 
Πολιτισμός
4

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επαναλειτουργεί μετα από 5 χρόνια το σπήλαιο των Πετραλώνων Χαλκιδικής

Πολιτισμός / Επαναλειτουργεί μετα από 5 χρόνια το σπήλαιο των Πετραλώνων Χαλκιδικής

Με έκταση περίπου 10.000 τ.μ. αλλά προσβάσιμο στο 10% με 20%, το σπήλαιο Πετραλώνων εκτιμάται ότι σχηματίστηκε πριν από ένα και πλέον εκατομμύρια χρόνια και αποτέλεσε έναν χώρο όπου κατέφευγαν τροφοκυνηγοί
NEWSROOM

σχόλια

4 σχόλια
Για κάποιους, οι περισσότερες περφόρμανς είναι ακατανόητες ή και ανούσιες, στα όρια του να χαρακτηριστούν τέχνη.Κάποιοι άλλοι απεχθάνονται του μίμους και μισούν τον Μαρσέλ Μαρσώ.Ενδεχομένως να ήταν ακόμη μια από τις περφόρμανς της, μια και στο παρελθόν έχει προτρέψει τους θεατές να εκφραστούν πάνω της ακόμη και με βίαιο τρόπο.Προσωπικά το μέγεθος του καλλιτέχνη και ο χαρακτήρας του είναι αυτό που καθιστούν μια περφόρμανς αρτιστική και όχι γελοία.Θεωρώ ότι καλύτερος σ'αυτό το στυλ, είναι ο Τζιμ Κάρει.