Επίθεση με κάδρο στην Μαρίνα Αμπράμοβιτς (BINTEO)

Επίθεση με κάδρο στην Μαρίνα Αμπράμοβιτς (BINTEO) Facebook Twitter
EPA
4

Επίθεση από άγνωστο σε μουσείο της Φλωρεντίας δέχτηκε η εικαστικός Μαρίνα Αμπράμοβιτς. 

Ο δράστης χτύπησε την καλλιτέχνιδα με ένα κάδρο στο κεφάλι και στη συνέχεια ακινητοποιήθηκε από τους φρουρούς του μουσείου.

Η Αμπράμοβιτς παρέμεινε στο σημείο ζητώντας να μιλήσει με τον δράστη για να μάθει τα αίτια της επίθεσης. Η επίθεση έγινε στο Παλάτι Stocci, όπου γίνεται αναδρομική έκθεση έργων της εικαστικού. Το κίνητρο της βιαιοπραγίας δεν έχει διευκρινιστεί ακόμα.

Στην έκθεση φιλοξενούνται πάνω από 100 έργα, όπως πίνακες ζωγραφικής, βίντεο, καλλιτεχνικές εγκαταστάσεις και ζωντανές περφόρμανς.

Δείτε το βίντεο της επίθεσης: 

 
Πολιτισμός
4

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βανδάλισαν το άγαλμα του Μεγάλου Πέτρου στο Λονδίνο- δώρο του ρωσικού λαού

Πολιτισμός / Βανδάλισαν το άγαλμα του Μεγάλου Πέτρου στο Λονδίνο- δώρο του ρωσικού λαού

Η καταστροφή του αγάλματος δημιουργεί ένα λογαριασμό επισκευής του που όπως φαίνεται κανένας δεν είναι πρόθυμος να πληρώσει και η ρώσικη πρεσβεία δεν έχει κάνει κανένα σχόλιο.
THE LIFO TEAM
Η βιρτουόζος του χρώματος India Mahdavi παρουσιάζει το καινούργιο της λεύκωμα

Design / India Mahdavi: Η διεθνούς φήμης αρχιτέκτονας, σχεδιάστρια και σκηνογράφος έρχεται στην Αθήνα

Με την αφορμή των εγκαινίων της νέας της έκθεσης στην Carwan Gallery του Πειραιά, η βιρτουόζος του χρώματος θα παρουσιάζει επίσης το καινούργιο της λεύκωμα στο βιβλιοπωλείο Hyper Hypo.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Το Μουσείο Κλινί και η ιστορία του Μεσαίωνα μέσα από 1.600 αντικείμενα

Αρχαιολογία & Ιστορία / Το Μουσείο Κλινί και η ιστορία του Μεσαίωνα μέσα από 1.600 αντικείμενα

Η επαναλειτουργία του Εθνικού Μουσείου του Μεσαίωνα της Γαλλίας αυτή την άνοιξη μοιάζει με αναγέννηση. Το Musée de Cluny (Μουσείο Κλινί) ήταν ένα από τα λίγα γαλλικά εθνικά μουσεία στα οποία δεν είχαν γίνει σημαντικές ανακαινίσεις μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Το ADD Festival παρουσιάζει το ACADDEMIA

Πολιτισμός / ACADDEMIA: Ξεκινούν στην Αθήνα οι δράσεις του νέου προγράμματος για τη σύγχρονη κουλτούρα

Ένα πλούσιο διαθεματικό, πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα δράσεων για την σύγχρονη κουλτούρα και τους ανθρώπους της σε διάφορες τοποθεσίες στην Αθήνα από τις 21 έως τις 25 Μαΐου.
THE LIFO TEAM

σχόλια

4 σχόλια
Για κάποιους, οι περισσότερες περφόρμανς είναι ακατανόητες ή και ανούσιες, στα όρια του να χαρακτηριστούν τέχνη.Κάποιοι άλλοι απεχθάνονται του μίμους και μισούν τον Μαρσέλ Μαρσώ.Ενδεχομένως να ήταν ακόμη μια από τις περφόρμανς της, μια και στο παρελθόν έχει προτρέψει τους θεατές να εκφραστούν πάνω της ακόμη και με βίαιο τρόπο.Προσωπικά το μέγεθος του καλλιτέχνη και ο χαρακτήρας του είναι αυτό που καθιστούν μια περφόρμανς αρτιστική και όχι γελοία.Θεωρώ ότι καλύτερος σ'αυτό το στυλ, είναι ο Τζιμ Κάρει.

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ