Επίθεση με κάδρο στην Μαρίνα Αμπράμοβιτς (BINTEO)

Επίθεση με κάδρο στην Μαρίνα Αμπράμοβιτς (BINTEO) Facebook Twitter
EPA
4

Επίθεση από άγνωστο σε μουσείο της Φλωρεντίας δέχτηκε η εικαστικός Μαρίνα Αμπράμοβιτς. 

Ο δράστης χτύπησε την καλλιτέχνιδα με ένα κάδρο στο κεφάλι και στη συνέχεια ακινητοποιήθηκε από τους φρουρούς του μουσείου.

Η Αμπράμοβιτς παρέμεινε στο σημείο ζητώντας να μιλήσει με τον δράστη για να μάθει τα αίτια της επίθεσης. Η επίθεση έγινε στο Παλάτι Stocci, όπου γίνεται αναδρομική έκθεση έργων της εικαστικού. Το κίνητρο της βιαιοπραγίας δεν έχει διευκρινιστεί ακόμα.

Στην έκθεση φιλοξενούνται πάνω από 100 έργα, όπως πίνακες ζωγραφικής, βίντεο, καλλιτεχνικές εγκαταστάσεις και ζωντανές περφόρμανς.

Δείτε το βίντεο της επίθεσης: 

 
Πολιτισμός
4

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

προτομή της Νεφερτίτης Αίγυπτος Βερολίνο

Πολιτισμός / Βερολίνο: Η Νεφερτίτη είναι «αμετακίνητη» παρά τις εκκλήσεις της Αιγύπτου

Παρότι κατά καιρούς διατυπώνονται δημόσιες εκκλήσεις για επαναπατρισμό, το ίδρυμα που κατέχει το έργο υποστηρίζει ότι η προτομή είναι τόσο εύθραυστη ώστε να θεωρείται «αμετακίνητη»
LIFO NEWSROOM
Το ΚΠΙΣΝ «στολίζει» για τα Χριστούγεννα το Σάββατο 29 Νοεμβρίου στις 19:00 - Αναλυτικά το εορταστικό πρόγραμμα

Πολιτισμός / Το ΚΠΙΣΝ «στολίζει» για τα Χριστούγεννα στις 29 Νοεμβρίου - Αναλυτικά το εορταστικό πρόγραμμα

Συναυλίες, παραστάσεις, DJ sets, προβολές ταινιών, παγοδρόμιο - και πολλά ακόμη - θα περιλαμβάνονται στον φετινό χριστουγεννιάτικο κόσμο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
LIFO NEWSROOM
Aριάνα Γκράντε, ταχυδακτυλουργικές απάτες και η φετινή Χρυσή Άρκτος από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Aριάνα Γκράντε, ταχυδακτυλουργικές απάτες και η φετινή Χρυσή Άρκτος από αύριο στους κινηματογράφους

Το δεύτερο και τελευταίο μέρος του «Wicked», το τρίτο «Now You See Me» και η ταινία που έδωσε στον Νταγκ Γιόχαν Χάουγκερουντ το μεγάλο βραβείο της Μπερλινάλε ξεχωρίζουν από το πρόγραμμα της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Μια έκθεση με τα άγνωστα και σπάνια υφάσματα που σχεδίασε ο Άντι Γουόρχολ

Πολιτισμός / Μια έκθεση με τα άγνωστα και σπάνια υφάσματα που σχεδίασε ο Άντι Γουόρχολ

Για πρώτη φορά στην Ιταλία, εκτίθενται άγνωστες μέχρι σήμερα δημιουργίες του Άντι Γουόρχολ από τη δεκαετία του ’50, αποκαλύπτοντας μια σχεδόν άγνωστη πλευρά του καλλιτέχνη: εκείνη του γραφίστα μόδας και σχεδιαστή υφασμάτων.
LIFO NEWSROOM

σχόλια

4 σχόλια
Για κάποιους, οι περισσότερες περφόρμανς είναι ακατανόητες ή και ανούσιες, στα όρια του να χαρακτηριστούν τέχνη.Κάποιοι άλλοι απεχθάνονται του μίμους και μισούν τον Μαρσέλ Μαρσώ.Ενδεχομένως να ήταν ακόμη μια από τις περφόρμανς της, μια και στο παρελθόν έχει προτρέψει τους θεατές να εκφραστούν πάνω της ακόμη και με βίαιο τρόπο.Προσωπικά το μέγεθος του καλλιτέχνη και ο χαρακτήρας του είναι αυτό που καθιστούν μια περφόρμανς αρτιστική και όχι γελοία.Θεωρώ ότι καλύτερος σ'αυτό το στυλ, είναι ο Τζιμ Κάρει.