Επίθεση με κάδρο στην Μαρίνα Αμπράμοβιτς (BINTEO)

Επίθεση με κάδρο στην Μαρίνα Αμπράμοβιτς (BINTEO) Facebook Twitter
EPA
4

Επίθεση από άγνωστο σε μουσείο της Φλωρεντίας δέχτηκε η εικαστικός Μαρίνα Αμπράμοβιτς. 

Ο δράστης χτύπησε την καλλιτέχνιδα με ένα κάδρο στο κεφάλι και στη συνέχεια ακινητοποιήθηκε από τους φρουρούς του μουσείου.

Η Αμπράμοβιτς παρέμεινε στο σημείο ζητώντας να μιλήσει με τον δράστη για να μάθει τα αίτια της επίθεσης. Η επίθεση έγινε στο Παλάτι Stocci, όπου γίνεται αναδρομική έκθεση έργων της εικαστικού. Το κίνητρο της βιαιοπραγίας δεν έχει διευκρινιστεί ακόμα.

Στην έκθεση φιλοξενούνται πάνω από 100 έργα, όπως πίνακες ζωγραφικής, βίντεο, καλλιτεχνικές εγκαταστάσεις και ζωντανές περφόρμανς.

Δείτε το βίντεο της επίθεσης: 

 
Πολιτισμός
4

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Ιδρυμα Nobel επέστρεψε στην Ελλάδα ένα χρυσό μυκηναϊκό δαχτυλίδι

Πολιτισμός / Το Ίδρυμα Nobel επέστρεψε στην Ελλάδα ένα χρυσό μυκηναϊκό δαχτυλίδι

Κατά την περίοδο της Κατοχής και της Ιταλοκρατίας στα Δωδεκάνησα, το δαχτυλίδι εκλάπη από το Μουσείο, μαζί με εκατοντάδες αρχαιότητες, στην πλειονότητά τους νομίσματα και κοσμήματα, που ακόμα αγνοούνται.
THE LIFO TEAM
Ένας ναός στη μνήμη των νεκρών του κορωνοϊού στη Βρετανία θα πυρποληθεί το Σάββατο 28 Μάϊου

Πολιτισμός / Ένας ναός στη μνήμη των νεκρών του κορωνοϊού στη Βρετανία θα πυρποληθεί το Σάββατο 28 Μάϊου

Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας το κοινό θα ενθαρρύνεται να δωρίσει λέξεις, αντικείμενα ή αναμνηστικά για να κοσμήσουν τους τοίχους και τους ενδιάμεσους χώρους.
THE LIFO TEAM

σχόλια

4 σχόλια
Για κάποιους, οι περισσότερες περφόρμανς είναι ακατανόητες ή και ανούσιες, στα όρια του να χαρακτηριστούν τέχνη.Κάποιοι άλλοι απεχθάνονται του μίμους και μισούν τον Μαρσέλ Μαρσώ.Ενδεχομένως να ήταν ακόμη μια από τις περφόρμανς της, μια και στο παρελθόν έχει προτρέψει τους θεατές να εκφραστούν πάνω της ακόμη και με βίαιο τρόπο.Προσωπικά το μέγεθος του καλλιτέχνη και ο χαρακτήρας του είναι αυτό που καθιστούν μια περφόρμανς αρτιστική και όχι γελοία.Θεωρώ ότι καλύτερος σ'αυτό το στυλ, είναι ο Τζιμ Κάρει.

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ