Ο τραγουδιστής Σπύρος Γραμμένος μιλά στην κάμερα για την δική του εμπειρία που έζησε, όταν ένας οικογενειακός φίλος, τον αποπλάνησε  και τον βίασε στο σπίτι του.

 

Με καθηλωτικό τρόπο, αφηγείται στο «The Press Project» για το πώς ο άνδρας μιας φίλης της μητέρας του τον οδήγησε σπίτι του και ασέλγησε πάνω του, όταν εκείνος ήταν μόλις 13 ετών. Το αποκαλύπτει τώρα μετά από σχεδόν 30 χρόνια, γνωρίζοντας ότι έχει παραγραφεί το αδίκημα.

 

Το αποκαλύπτει όμως τώρα, γιατί όπως λέει ο ίδιος τώρα μπόρεσε να πάρει τη δύναμη να το πει. Πριν από λίγες ημέρες το αποκάλυψε στην μητέρα του και πλέον έφυγε ένα «κουβάρι» που κουβαλούσε για πολλά χρόνια στο στήθος του, όπως λέει.

 

Κατά την αφήγησή του δε, ο Σπύρος Γραμμένος, εκφράζει την ευγνωμοσύνη του στη Σοφία Μπεκατώρου και σε όλα τα θύματα που μίλησαν, «όπου και αν μίλησαν», και δηλώνει ότι μπορεί η δικαιοσύνη να προβλέπει την παραγραφή, και αυτό να είναι κατανοητό για τον νόμο, αλλά η μνήμη του θύματος δεν γνωρίζει παραγραφή.

 

«Πάνω σε όλο αυτό που έχει συμβεί το τελευταίο καιρό, νιώθω την ανάγκη να πω μια προσωπική ιστορία. Βρίσκω τη δύναμη μετά από 30 χρόνια να μιλήσω για αυτό. Βρίσκω τη δύναμη μετά από 30 χρόνια να πω τι μου συνέβη που δημιούργησε πραγματικά ένα κουβάρι στο στήθος, που έφυγε από μέσα μου πριν λίγες μέρες που κατάφερα να το πω στην μητέρα μου» ξεκινά την αφήγησή του.

 

»Θέλω να ολοκληρωθεί και να το πω δημόσια. Έχω πέσει θύμα μιας τέτοιας κατάστασης, όπου ένας οικογενειακός φίλος, όταν ήμουν 13 ετών με πολύ έξυπνο και ωραίο τρόπο με πήγε στο σπίτι του, με ξάπλωσε στο κρεβάτι, μου έκανε στοματικό και μετά ανέβηκε από πάνω μου και προσπάθησε να πηδ@@@.]

 

»Εγώ ή ήμουν μουδιασμένος εντελώς και δεν κατάλαβα αν συνέβη κάτι ή δεν είχα στύση. Μετά μου είπε αρκετές φορές να πάω σπίτι του, όπου αρνήθηκα» λέει ο καλλιτέχνης.

 

«Συνέβη το καλοκαίρι του 1993. Μίλησα στην ψυχολόγο μου πριν έξι χρόνια, το έλεγα συμβάν, δεν το είχα ονομάσει καν κάπως. Δεν μπορούσα να του δώσω την ταμπέλα που έχει κανονικά» λέει μεταξύ άλλων.

 

«Την πρώτη φορά που πήγα σπίτι του, μου έβαλε ερωτική ταινία, μου έδωσε τσιγάρο και μου είπε να αυνανιστούμε. Πήγα και δεύτερη φορά, εκεί κατηγορώ τον εαυτό μου “Γιατί ξαναπήγα;”. Κατηγορούσα τον εαυτό μου για αυτό» είπε επισημαίνοντας ότι αυτός «ο άνθρωπος ζει και έχει κανονικά τη ζωή του. Μπορεί να συνεχίζει να το κάνει και εγώ δεν μπορώ να τον καταγγείλω κάπου».

 

«Τον είδα φέτος το καλοκαίρι και τον χαιρέτησα αμήχανα. Θέλω δικαιοσύνη, αυτό απαιτώ. Εύχομαι να μην έχει πειράξει άλλον άνθρωπο. Μιλώντας με δικηγόρο έμαθα ότι είχα πέσει θύμα βιασμού. Παλεύω με κρίσεις πανικού» εξομολογήθηκε ο Σπύρος Γραμμένος.

 

 

Με πληροφορίες του The PressProject