Ξεκίνησε η δίκη της News of The World

Ξεκίνησε η δίκη της News of The World Facebook Twitter
0

 Ξεκίνησε χθες στο Λονδίνο η δικαστική έρευνα της οποίας προΐστατο ο λόρδος Λίβεσον σχετικά με τη λειτουργία των μέσων ενημέρωσης στη Βρετανία μετά και από το μεγάλο σκάνδαλο τω υποκλοπών της εφημερίδας News Of The World του Ρούμπερτ Μέρντοχ. Ο δικαστής θα λάβει καταθέσεις από θύματα των υποκλοπών και άλλους εμπλεκόμενους ώστε να εξετάσει «την κουλτούρα, τις πρακτικές και την ηθική του Τύπου», με σκοπό να κρίνει μεταξύ άλλων κατά πόσο χρειάζεται μια εξωτερική αρχή εποπτείας, που δε θα απαρτίζεται από δημοσιογράφους ή ανθρώπους των media. Από το χορό δεν θα λείψουν και άλλα tabloids που κυκλοφορούν ακόμα καθώς φήμες λένε πως και άλλες εφημερίδες όπως οι Sunκαι η Daily Mirrorχρησιμοποίησαν τις εταιρίες ντετέκτιβ για να κατασκοπεύσουν απλούς και επώνυμους θνητούς. Το άλλο ζήτημα πέραν της θεσμικής σχέσης τύπου, κοινωνίας και κράτους που θα διερευνηθεί είναι το κατά πόσο γνώριζε η οικογένεια Μέρντοκ το τι συνέβαινε στα μέσα που διαθέτει. Και οι φήμες λένε πως το όνομα του Τζέιμς Μέρντοχ (γιος του Ρούμπερτ) είναι γραμμένο σε αρκετά μπλοκάκια ιδιωτικών ντετέκτιβ. 


0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Ντέιβιντ Γκέφεν άφησε το Χόλιγουντ ως βασιλιάς. Τώρα ένα «βρόμικο» διαζύγιο απειλεί να καταστρέψει τα πάντα.

TV & Media / Ο Ντέιβιντ Γκέφεν άφησε το Χόλιγουντ ως βασιλιάς. Τώρα ένα «βρόμικο» διαζύγιο απειλεί να καταστρέψει τα πάντα

Ο θρύλος της βιομηχανίας της ψυχαγωγίας ήθελε να περάσει τα χρόνια της συνταξιοδότησής του δωρίζοντας σε φιλανθρωπικούς σκοπούς τα 9 δισ. δολάρια του και ταξιδεύοντας με το γιοτ του. Αντί γι’ αυτό, βρίσκεται, στα 82 του, παγιδευμένος σε μια εκρηκτική μάχη με έναν πρώην σύντροφο που είναι μισό αιώνα νεότερός του.
LIFO NEWSROOM