Οι Ρεπόρτερς Χωρίς Σύνορα καταγγέλλουν την επίθεση των ΜΑΤ κατά συναδέλφων τους

Οι Ρεπόρτερς Χωρίς Σύνορα καταγγέλλουν την επίθεση των ΜΑΤ κατά συναδέλφων τους Facebook Twitter
1

Στους Ρεπόρτερς Χωρίς Σύνορα κατέφυγαν οι Έλληνες φωτορεπόρτερς μετά τον τραυματισμό χθες στα επεισόδια έξω από το υπ. Οικονομικών, της συναδέλφου τους Τατιάνας Μπόλαρη.

Η φωτορεπόρτερ τραυματίστηκε στα πόδια και αυτή είναι η δεύτερη φορά που δέχεται την επίθεση των ΜΑΤ. Είχε ξαναχτυπηθεί το 2012 και τότε η φωτογραφία είχε κάνει το γύρο του κόσμου.

Όπως σημειώνουν οι «Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα» την χτύπησαν παρότι έφερε πάνω της την ένδειξη ότι είναι φωτορεπόρτερ. Οι φωτορεπόρτερς καταγγέλλουν επίσης ότι χτυπήθηκε και ο Μάριος Λώλος που και αυτός παλιότερα είχε πέσει θύμα της αστυνομικής βίας.

 «Για μισή ώρα τα ΜΑΤ πατούσαν πάνω μας, τη στιγμή που ήμασταν στο έδαφος. Δεν είχαν λόγο να επιτεθούν. Οι πόρτες του υπουργείου ήταν κλειστές, επομένως ήταν καλά προστατευμένο» είπε ο ίδιος στην οργάνωση.

Η οργάνωση Reporters Without Borders επισημαίνει ότι «η συμπεριφορά των ΜΑΤ είναι απαράδεκτη. Ο αριθμός των περιπτώσεων βίας κατά των δημοσιογράφων από τη μεριά των ΜΑΤ, συνεχίζει να μεγαλώνει με τα χρόνια, δίχως να υπάρχει αξιοσημείωτη τιμωρία ή αποζημίωση στα θύματα. Τώρα μια φωτογράφος είναι στο νοσοκομείο…Αυτό το είδος της βίας διεξάγεται με πλήρη ατιμωρησία. Η ατιμωρησία πρέπει να σταματήσει, και οι δημοσιογράφοι πρέπει να είναι σε θέση να καλύψουν ό, τι συμβαίνει έξω, χωρίς να φοβούνται για τη σωματική τους ακεραιότητα. Καλούμε την αστυνομία να ερευνήσει αυτές τις δύο νέες περιπτώσεις και να τιμωρήσει τους υπεύθυνους.

»Η δεινή θέση των δημοσιογράφων στην Ελλάδα συνεχίζει να επιδεινώνεται. Η οικονομική κρίση έχει σταθερά υποσκάπτει τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και της δημοσιογραφίας. Κατά τις διαδηλώσεις, τα ΜΑΤ επιτίθενται εναντίον ειρηνικών διαδηλωτών, ταραχοποιών και δημοσιογράφων χωρίς διάκριση. Οι δημοσιογράφοι συχνά εκτίθενται σε πολύ επιθετική συμπεριφορά από διαδηλωτές, αλλά και από μέλη του νεοναζιστικού κόμματος της Χρυσής Αυγής».

Η οργάνωση υπενθυμίζει επίσης ότι η Ελλάδα ενώ κατετάγη 30η στον Δείκτη Ελευθερίας του Τύπου το 2007, τώρα πλέον είναι στην 99η θέση, η δεύτερη χαμηλότερη θέση από χώρα μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το «Παρα Πέντε» επιστρέφει 20 χρόνια μετά

TV & Media / «Θα γράψουμε το 50ο επεισόδιο μαζί»: Το teaser Καπουτζίδη για το reunion του «Παρα Πέντε»

Στην επέτειο συμπλήρωσης των είκοσι ετών από την προβολή του πρώτου επεισοδίου του «Παρά Πέντε», ο Γιώργος Καπουτζίδης εμφανίστηκε σε ένα teaser ανακοινώνοντας την επιστροφή της σειράς
LIFO NEWSROOM
Το South Park βάζει στο στόχαστρο Νετανιάχου και Τραμπ στο νέο επεισόδιο

TV & Media / Το South Park βάζει στο στόχαστρο Νετανιάχου και Τραμπ στο νέο επεισόδιο

Με φρενήρη ρυθμό και σκηνές που θυμίζουν Looney Tunes, το επεισόδιο βάζει στο στόχαστρο τόσο τις ΗΠΑ όσο και το Ισραήλ, αποτυπώνοντας με τον καυστικό τρόπο του South Park την ένταση που επικρατεί διεθνώς
LIFO NEWSROOM
Τζίμι Κίμελ: «Γεια σου όμορφε» - Το καυστικό σκετς με τον Ρόμπερτ ντε Νίρο κατά Τραμπ και FCC

TV & Media / Τζίμι Κίμελ: «Γεια σου όμορφε» - Το καυστικό σκετς με τον Ρόμπερτ ντε Νίρο κατά Τραμπ και FCC

Ο Τζίμι Κίμελ, κατά την έναρξη της εκπομπής, επιτέθηκε στην Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών των ΗΠΑ (FCC) και τον διορισμένο πρόεδρό της, από τον Ντόναλντ Τραμπ, Μπρένταν Καρ, που ζήτησε την απομάκρυνσή του
LIFO NEWSROOM
Ο Πύρρος Δήμας μετά τα σχόλια για την πώληση της Ολυμπιακής δάδας: «Εφάρμοσα στην πράξη το ολυμπιακό ιδεώδες»

TV & Media / Ο Πύρρος Δήμας μετά τα σχόλια για την πώληση της Ολυμπιακής δάδας: «Εφάρμοσα στην πράξη το ολυμπιακό ιδεώδες»

Η δάδα δημοπρατήθηκε στο «Cash or Trash» και το ποσό διατέθηκε στα Παιδικά Χωριά SOS - Η ΕΟΕ μιλά για «εμπορευματοποίηση ενός ιστορικού και συμβολικού αντικειμένου»
LIFO NEWSROOM