Το Netflix προσθέτει και τις 8 ταινίες «Harry Potter» στην πλατφόρμα του

Το Netflix προσθέτει και τις 8 ταινίες «Harry Potter» στην πλατφόρμα του Facebook Twitter
0

Και οι οκτώ ταινίες του «Χάρι Πότερ» θα είναι διαθέσιμες στην πλατφόρμα του Netflix από σήμερα, Τετάρτη 17 Μαΐου, στο Ηνωμένο Βασίλειο, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση.

Είναι η πρώτη φορά που οι ταινίες, οι οποίες βασίζονται στα ομώνυμα βιβλία της Τζ. Κ. Ρόουλινγκ, μεταφέρονται ως πλήρης συλλογή σε μια πλατφόρμα streaming.

Μέχρι τώρα, οι φανς του Χάρι Πότερ μπορούσαν να παρακολουθήσουν τις ταινίες μόνο όταν αυτές προβάλλονταν στην τηλεόραση ή μέσω αγοράς ή και ενοικίασης.

Για την ώρα, όλες οι ταινίες, από την πρώτη «Ο Χάρι Πότερ και η φιλοσοφική λίθος» μέχρι την τελευταία «Ο Χάρι Πότερ και οι κλήροι του θανάτου (μέρος Β')» θα είναι διαθέσιμες στην πλατφόρμα του Netflix αποκλειστικά σε Ηνωμένο Βασίλειο και Ιρλανδία.

Οι φανς του «Χόγκουαρτς» στις ΗΠΑ μπορούν να έχουν πρόσβαση στη συλλογή ταινιών μέσω της πλατφόρμας-streaming του HBO, Max.

Οι ταινίες Χάρι Πότερ είναι μερικές από τις πιο επιτυχημένες στον βρετανικό κινηματογράφο. Η κυκλοφορία της τελευταίας, δηλαδή της όγδοης με τίτλο «Ο Χάρι Πότερ και οι κλήροι του θανάτου (μέρος Β')», το 2011, έκανε 23 εκατ. λίρες σε εισπράξεις κατά το πρώτο Σαββατοκύριακο προβολής - ρεκόρ στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η κυκλοφορία της πρώτης ταινίας το 2001 εκτόξευσε την φήμη των τότε νεαρών ηθοποιών, Ντάνιελ Ράντκλιφ (Χάρι Πότερ), Έμα Γουάτσον (Ερμιόνη Γκρέιντζερ) και Ρούπερτ Γκριντ (Ρον Ουέστλι).

Το Netflix προσθέτει και τις 8 ταινίες «Harry Potter» στην πλατφόρμα του Facebook Twitter
Φωτ.: ΑΠΕ

Πέρυσι, οι τρεις τους συνάντησαν τους υπόλοιπους ηθοποιούς για ένα τηλεοπτικό αφιέρωμα με τίτλο «20η επέτειος του Χάρι Πότερ: Επιστροφή στο Χόγκουαρτς».

Ο κόσμος της Τζ. Κ. Ρόουλινγκ έχει επίσης απεικονιστεί στη σειρά ταινιών «Φανταστικά πλάσματα» με πρωταγωνιστή τον Βρετανό ηθοποιό Έντι Ρέντμεϊν στον ρόλο του Νιουτ Σκάμαντερ, ενός μάγου με αγάπη για τα φανταστικά πλάσματα.

Η σειρά, η οποία μέχρι σήμερα περιλαμβάνει τρεις ταινίες, διαθέτει επίσης ένα καστ που περιλαμβάνει τον Τζουντ Λο ως νεαρό Άλμπους Ντάμπλντορ, τον Κόλιν Φάρελ και την Κάθριν Γουότερσον. Ο Δανός ηθοποιός Μαντς Μίκελσεν αντικατέστησε τον Τζόνι Ντεπ στον ρόλο του βασικού ανταγωνιστή Γκέλερτ Γκρίντελβαλντ μετά τη δεύτερη ταινία.

Φέτος ανακοινώθηκε ότι τα βιβλία του Χάρι Πότερ θα μεταφερθούν σε τηλεοπτική σειρά με ένα εντελώς νέο καστ, ενώ αναμένεται να κυκλοφορήσουν σε δέκα χρόνια.

Με πληροφορίες από independent

TV & Media
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΡΗΣ ΜΟΥΓΚΟΠΕΤΡΟΣ

TV & Media / Άρης Μουγκοπέτρος: «Χρωστάω σε όποιον μιλάει ελληνικά αυτή τη στιγμή»

Ο μουσικός σχεδόν ένα χρόνο μετά το ατύχημα που του στοίχισε δύο δάχτυλα μίλησε στην εκπομπή «Αυτοψία» για τους λόγους που απέσυρε τις κατηγορίες εναντίον του ατόμου που του έδωσε την κροτίδα αλλά και για την οικονομική του κατάσταση
THE LIFO TEAM
NETFLIX ΡΩΜΗ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ

TV & Media / Δικαστήριο έκρινε παράνομες τις αυξήσεις τιμών του Netflix, ανοίγοντας τον δρόμο για επιστροφές έως και 500 ευρώ

Το δικαστήριο έκρινε ότι οι αυξήσεις στις τιμές συνδρομής μεταξύ 2017 και 2024 ήταν παράνομες, γεγονός που ενδέχεται να δίνει δικαίωμα σε εκατομμύρια Ιταλούς συνδρομητές να λάβουν επιστροφές έως και 500 ευρώ. Η εταιρεία streaming δηλώνει ότι θα ασκήσει έφεση.
THE LIFO TEAM
ΛΟΡΑ ΝΤΕΡΝ ΤΖΕΦΡΙ ΕΠΣΤΑΙΝ ΣΕΙΡΑ

TV & Media / Η υπόθεση Έπσταϊν γίνεται σειρά με τη Λόρα Ντερν σε πρωταγωνιστικό ρόλο

Σύμφωνα με την επίσημη περιγραφή, η σειρά καταγράφει την έρευνα που αποκάλυψε τη συμφωνία που είχε συνάψει ο Έπσταϊν το 2008 με ομοσπονδιακούς εισαγγελείς, επιτρέποντάς του να αποφύγει βαρύτερες κατηγορίες
THE LIFO TEAM
Το θρυλικό περιοδικό The Face κλείνει ξανά

TV & Media / Το θρυλικό περιοδικό The Face κλείνει ξανά

Το βρετανικό περιοδικό The Face ανακοίνωσε ότι σταματά ξανά τη λειτουργία του, επτά χρόνια μετά το relaunch του το 2019. Το τεύχος για την άνοιξη του  2026 θα είναι το τελευταίο, κλείνοντας ένα ακόμη κεφάλαιο για έναν τίτλο που σημάδεψε τη βρετανική style και youth culture.
THE LIFO TEAM