Nέα ανατροπή από την Vogue - Όχι στα μοντέλα για χάρη των κανονικών γυναικών

Nέα ανατροπή από την Vogue - Όχι στα μοντέλα για χάρη των κανονικών γυναικών Facebook Twitter
2

Μετά την πρόσφατη διαμάχη που άνοιξε με τους Fashion bloggers, η Vogue προχωρά σε μια ακόμη αναπάντεχη κίνηση η οποία απορρίπτει τα στάνταρτς που μέχρι τώρα είχαν κάνει διάσημο το περιοδικό της.

Το επόμενο τεύχος της βρετανικής Vogue κυκλοφορεί αυτή την Πέμπτη, ακριβώς όπως γίνεται κάθε μήνα του έτους. Μόνο που αυτή τη φορά θα υπάρξει μία σημαντική διαφορά: οι σελίδες του τεύχους δεν θα φιλοξενούν καθόλου μοντέλα - με μοναδική εξαίρεση τις διαφημίσεις των οίκων μόδας.

Σύμφωνα με την συντάκτρια μόδας Alexandra Shulman, το τεύχος αυτό αφιερώνεται σε γυναίκες που εκφράζουν άλλες πτυχές της πραγματικότητας και ονομάζεται "The real issue". Η θεματική του θα διερευνήσει τι σημαίνει «πραγματική» ομορφιά, με θέματα όπως το πώς ντύνονται επιτυχημένες γυναίκες στην εργασία τους.

Το εξώφυλλο φιλοξενεί την ηθοποιό Emily Blunt η οποία επιλέχθηκε επειδή θεωρείται ως πρόσωπο με την οποία ταυτίζονται πολλές γυναίκες. Το περιοδικό θα φιλοξενεί επίσης την Melanie Reid, μια δημοσιογράφο με τετραπληγία, την αρχιτέκτονα ιστορικό Shumi Bose και μερικές ακόμη επιτυχημένες γυναίκες από τον επιχειρηματικό χώρο.

Nέα ανατροπή από την Vogue - Όχι στα μοντέλα για χάρη των κανονικών γυναικών Facebook Twitter
Το εξώφυλλο της Vogue

"Η ιδέα για αυτό το τεύχος προέκυψε την άνοιξη. Δουλεύαμε σε ένα θέμα για τη σειρά του Netflix "The Crown" και είχαμε δυσκολία στην πρόσβαση σε ρούχα που θέλαμε", γράφει η Shulman στην στήλη του εντιτόριαλ.

"Αυτή ήταν η πρώτη φορά που άκουσα από στιλίστα να μας λέει πως δυσκολευόταν να έχει τα ρούχα επειδή η φωτογράφηση δεν είχε για πρωταγωνίστριες μοντέλα", προσθέτει και εξηγεί πως αν και τα μοντέλα διαδραματίζουν έναν σημαντικό ρόλο στο να αγαπάμε τα ρούχα και τη μόδα, δεν θα πρέπει να είναι κάτι που γίνεται αποκλειστικά έτσι.

Στο εντιτόριαλ αναφέρεται επίσης πως ανεξάρτητα από την ηλικία, το μέγεθος, το θρήσκευμα και το επάγγελμα η μόδα είναι κάτι που όλοι θα πρέπει να βρίσκουν συναρπαστικό και να απολαμβάνουν.

2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένας από τους πρώτους άνδρες supermodels, μια αίρεση στη Νέα Υόρκη και ο Φάμπιο: Το HBO έκανε σειρά μια απίστευτη αληθινή ιστορία

TV & Media / Ένας από τους πρώτους άνδρες supermodels, μια αίρεση στη Νέα Υόρκη και ο Φάμπιο: Το HBO έκανε σειρά μια απίστευτη αληθινή ιστορία

Το Bring Me the Beauties: A Model Cult αφηγείται την ιστορία του Χόιτ Ρίτσαρντς, ενός από τα πρώτα male supermodels των ’80s, που έζησε για χρόνια μέσα στην αίρεση Eternal Values.
THE LIFO TEAM
Ο Άντερσον Κούπερ φεύγει από το 60 Minutes τη στιγμή που η ανεξαρτησία του δοκιμάζεται

TV & Media / Ο Άντερσον Κούπερ φεύγει από το 60 Minutes τη στιγμή που η ανεξαρτησία του δοκιμάζεται

Ο Άντερσον Κούπερ αποχαιρέτησε το 60 Minutes μετά από σχεδόν 20 χρόνια, μιλώντας για τους γιους του αλλά και για την ανεξαρτησία της εκπομπής, σε μια στιγμή αναταράξεων για το CBS News.
THE LIFO TEAM
Ο Στίβεν Κόλμπερτ αποχαιρετά το Late Show με σύνθημα «Απολυμένοι αλλά γιορτινοί»

TV & Media / Ο Στίβεν Κόλμπερτ αποχαιρετά το Late Show με σύνθημα «Απολυμένοι αλλά γιορτινοί»

Μετά το τελευταίο γύρισμα του The Late Show, ο Στίβεν Κόλμπερτ οργανώνει αποχαιρετιστήριο πάρτι με σύνθημα «Απολυμένοι αλλά γιορτινοί» ένα πικρό αστείο για το τέλος μιας ολόκληρης εποχής στη βραδινή τηλεόραση.
THE LIFO TEAM
AKYLAS EUROVISION ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΠΟΥΤΖΙΔΗΣ ΜΑΡΙΑ ΚΟΖΑΚΟΥ

TV & Media / Κοζάκου - Καπουτζίδης για Akyla: «Γιατί ένα νέο παιδί, που ζει το όνειρο, να αισθάνεται την ανάγκη να απολογηθεί;»

Οι δύο παρουσιαστές, με αφορμή την απολογητική στάση του Έλληνα καλλιτέχνη μετά τον τελικό της Eurovision, μίλησαν για την πίεση που βιώνουν σήμερα οι νέοι και για την ανάγκη να σταθούμε σε αυτήν και να μην την αγνοούμε
THE LIFO TEAM