Το εξώφυλλο του νέου τεύχους του New Yorker, λιτό, εύστοχο και απολύτως οδυνηρό

 

Μια βάρκα και ένας άντρας εντός της να φυσάει τα πανιά, που μετατρέπονται σε κάτι που θυμίζει κουκούλα. Η Αμερική σήμερα, ο Πρόεδρος Τραμπ, η κουκούλα - σήμα κατατεθέν της Κου Κλουξ Κλαν. Το εξώφυλλο του τεύχους Αυγούστου του New Yorker παίζει λιτά, εύστοχα, αλλά και απολύτως οδυνηρά με την αλληγορία, για να εξηγήσει αυτό που ζει σήμερα η Αμερική. Με την υπογραφή του David Plunkert, ενός καλλιτέχνη που σπάνια ασχολείται με την πολιτική επικαιρότητα μέσω των σκίτσων του, το εξώφυλλο του περιοδικού που θα κυκλοφορήσει την επόμενη εβδομάδα, αποκτά άλλη βαρύτητα. 

  

"Εκείνο που με έκανε να πιάσω το πενάκι μου, ήταν η αδύναμη υποστήριξη του Τραμπ σε γκρουπούσκουλα μίσους, όλη αυτή του η προσπάθεια να μην τους απομονώσει ως ψηφοφόρους, αλλά ακριβώς το αντίθετο. Μια εικόνα θα μπορούσε να επικοινωνήσει καλύτερα τις σκέψεις μου απ' ό,τι μερικές λέξεις, αλλά και να περιγράψει εύστοχα, αλλά ήπια ένα θέμα που είναι εξόχως τρομακτικό", λέει ο Plunkert.  

 

Εννοείται ότι αφορμή γι' αυτό το εξώφυλλο, με τον Τραμπ ως εμψυχωτή και ανανεωτή του πιο σκοτεινού εαυτού της Αμερικής του παρελθόντος, υπήρξαν τα τραγικά γεγονότα του περασμένου Σαββατοκύριακου στη Σάρλοτσβιλ, ενώ σίγουρα εικόνα και γεγονότα, ίσως φέρνουν στο μυαλό πολλών το πώς (από τυχαία περιστατικά και επίμονη, ενθουσιώδη ρητορική μίσους) ξεκίνησε το ματωμένο ταξίδι του στην ιστορία και ο Χίτλερ. 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr