Δουλειά χωρίς λεφτά προτείνεται στην Ελευθεροτυπία

Δουλειά χωρίς λεφτά προτείνεται στην Ελευθεροτυπία Facebook Twitter
0

Αφού βγήκε το σημερινό φύλλο με σκοτεινές προθέσεις από την ιδιοκτησία για το μέλλον, οι διαβουλεύσεις στο κτήριο της Ελευθεροτυπίας συνεχίζονται μέχρι αυτή την ώρα. Σύμφωνα με το typologies.gr στη συνέλευση των εργαζομένων στην εφημερίδα, η κεντρική πρόταση της διευθυντικής ομάδας είναι να συνεχίσουν να δουλεύουν, απλήρωτοι, όσοι εργαζόμενοι μπορούν και το επιθυμούν, όμως  “χωρίς να αλλάξει η ιεραρχία”, μέχρι να γίνουν νέες επαφές με τράπεζες και να …αλλάξει η κυβέρνηση. Στόχος να παραμείνει στα περίπτερα η εφημερίδα.

Να θυμίσουμε ότι το ρευστό εργασιακό σκηνικό για τους εργαζόμενους στην Ελευθεροτυπία έχει αρχίσει εδώ και καιρό, όμως χθες έγινε γνωστό ότι απορρίφθηκε η αίτηση για δάνειο από τις τράπεζες και η ιδιοκτήτρια έθεσε θέμα κλεισίματος της εφημερίδας.

Τελικά βγήκε το σημερινό φύλλο, στην πρώτη σελίδα του οποίου υπήρχε το εξής κείμενο: «Η Νομική Υπηρεσία της ALPHA ΒΑΝΚ, όντας εκ των πραγμάτων ανώτερη του κ. Ι. Κωστόπουλου, αλλά και της Επιτροπής Χορηγήσεων, γνωμοδότησε αρνητικά για το δάνειο.  Ολα αυτά συνέβησαν ενώ είχαν ήδη προωθηθεί προς την τράπεζα όλα τα απαιτούμενα έγγραφα για την πώληση και επαναμίσθωση (sales and lease back) του ιδιόκτητου κτηρίου της εφημερίδας (στη Μίνωος 10-16) και είχαν διενεργηθεί οι σχετικοί έλεγχοι από την πλευρά της τράπεζας.  Οι ακριβείς λόγοι της αρνητικής εισήγησης για το δάνειο δεν έγιναν γνωστοί, καθώς ο κ. Κωστόπουλος έκλεισε το τηλέφωνο στα μούτρα της εκδότριας Μάνιας Τεγοπούλου.  Χθες επίσης, τελείως συμπτωματικά, άλλη μία τράπεζα -η Πειραιώς- ενημέρωσε το γενικό διευθυντή της «Χ.Κ. Τεγόπουλος», κ. Α. Πολυκανδριώτη, ότι κρατά στο σύνολό τους μπλοκαρισμένα τα έσοδα της «Ελευθεροτυπίας» από τις πωλήσεις φύλλων, μέσω του πρακτορείου «Αργος». Η ίδια η Πειραιώς παραδέχτηκε ότι καλύπτεται από τα μισά. Το γεγονός αυτό στοχεύει στον αποκλεισμό της δανειοδότησης της εφημερίδας από την Εθνική Τράπεζα και βλάπτει κυρίως την Πειραιώς.

Πάνω από 800 εργαζόμενοι σε αναμονή».

Όπως ανακοίνωσαν σήμερα στη συνέλευση των εργαζομένων τα διευθυντικά στελέχη, θεωρούν ότι υπάρχει περιθώριο να αλλάξει η στάση των τραπεζών, και ως παράδειγμα αναφέρθηκε η Πειραιώς, η οποία μετά το σημερινό δημοσίευμα της Μ. Τεγοπούλου δέχθηκε να αποδεσμεύσει το 25% των εσόδων από το πρακτορείο διανομής εφημερίδων “‘Αργος”. Στη συνέχεια, γράφουν οι typologies, το λόγο πήραν οι παριστάμενοι δικηγόροι, χωρίς ως τώρα να έχουν παρέμβει οι εργαζόμενοι με εξαίρεση το Χρήστο Μέγα.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο, η Όμπρεϊ Πλάζα και ο Μπεν Στίλερ αποχαιρέτησαν τον Στίβεν Κόλμπερτ λίγο πριν το τέλος του Late Show

TV & Media / Ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο, η Όμπρεϊ Πλάζα και ο Μπεν Στίλερ αποχαιρέτησαν τον Στίβεν Κόλμπερτ λίγο πριν το τέλος του Late Show

Ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο, η Όμπρεϊ Πλάζα, ο Μπεν Στίλερ, η Μάρθα Στιούαρτ και άλλοι διάσημοι φίλοι του The Late Show εμφανίστηκαν στο προτελευταίο επεισόδιο της εκπομπής, όπου ο Στίβεν Κόλμπερτ απάντησε επιτέλους στις ερωτήσεις που έκανε τόσα χρόνια στους καλεσμένους του.
THE LIFO TEAM
Ένας από τους πρώτους άνδρες supermodels, μια αίρεση στη Νέα Υόρκη και ο Φάμπιο: Το HBO έκανε σειρά μια απίστευτη αληθινή ιστορία

TV & Media / Ένας από τους πρώτους άνδρες supermodels, μια αίρεση στη Νέα Υόρκη και ο Φάμπιο: Το HBO έκανε σειρά μια απίστευτη αληθινή ιστορία

Το Bring Me the Beauties: A Model Cult αφηγείται την ιστορία του Χόιτ Ρίτσαρντς, ενός από τα πρώτα male supermodels των ’80s, που έζησε για χρόνια μέσα στην αίρεση Eternal Values.
THE LIFO TEAM
Ο Άντερσον Κούπερ φεύγει από το 60 Minutes τη στιγμή που η ανεξαρτησία του δοκιμάζεται

TV & Media / Ο Άντερσον Κούπερ φεύγει από το 60 Minutes τη στιγμή που η ανεξαρτησία του δοκιμάζεται

Ο Άντερσον Κούπερ αποχαιρέτησε το 60 Minutes μετά από σχεδόν 20 χρόνια, μιλώντας για τους γιους του αλλά και για την ανεξαρτησία της εκπομπής, σε μια στιγμή αναταράξεων για το CBS News.
THE LIFO TEAM
Ο Στίβεν Κόλμπερτ αποχαιρετά το Late Show με σύνθημα «Απολυμένοι αλλά γιορτινοί»

TV & Media / Ο Στίβεν Κόλμπερτ αποχαιρετά το Late Show με σύνθημα «Απολυμένοι αλλά γιορτινοί»

Μετά το τελευταίο γύρισμα του The Late Show, ο Στίβεν Κόλμπερτ οργανώνει αποχαιρετιστήριο πάρτι με σύνθημα «Απολυμένοι αλλά γιορτινοί» ένα πικρό αστείο για το τέλος μιας ολόκληρης εποχής στη βραδινή τηλεόραση.
THE LIFO TEAM
AKYLAS EUROVISION ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΠΟΥΤΖΙΔΗΣ ΜΑΡΙΑ ΚΟΖΑΚΟΥ

TV & Media / Κοζάκου - Καπουτζίδης για Akyla: «Γιατί ένα νέο παιδί, που ζει το όνειρο, να αισθάνεται την ανάγκη να απολογηθεί;»

Οι δύο παρουσιαστές, με αφορμή την απολογητική στάση του Έλληνα καλλιτέχνη μετά τον τελικό της Eurovision, μίλησαν για την πίεση που βιώνουν σήμερα οι νέοι και για την ανάγκη να σταθούμε σε αυτήν και να μην την αγνοούμε
THE LIFO TEAM