Όλοι ξέρουν πια ότι κατά τη χθεσινή δοκιμασία αποχώρησης κανείς από τους τρεις διαγωνιζόμενους δεν κατάφερε να παρουσιάσει πιάτο και ότι τελικά την πόρτα της εξόδου από το MasterChef είδε ο Ζαχίρ. 

 

Κι όλοι απορούν τι να πήγε στραβά με τη σοκολατένια σφαίρα που Παντελής, Σπυριδούλα και Ζαχίρ κλήθηκαν να αντιγράψουν, αλλά κανείς δεν κατάφερε να βγάλει από τα καλούπια... Τόσο δύσκολο ήταν, λοιπόν, το γλυκό του Κρίτωνα Πουλή που κατάφερε να κάνει και τους τρεις διαγωνιζόμενους να απελπιστούν, να ξεσπάσουν σε κλάματα και φωνές και τελικά να αποτύχουν;  

 

Ο ίδιος ο pastry chef έκανε λόγο για ένα σχετικά εύκολο γλυκό που, όμως, θέλει προσοχή στις επί μέρους παρασκευές του. Ωστόσο, καθ' όλη τη διάρκεια του επεισοδίου δεν φαίνεται να δίνεται μία συγκεκριμένη συμβουλή προς τους διαγωνιζόμενους που τελικά έκρινε και την όλη δοκιμασία. 

 

Ποια είναι αυτή; Μα, το πώς θα μπορούσαν να ξεφορμάρουν τη σοκολάτα από τα καλούπια για να δημιουργηθεί τελικά η σοκολατένια σφαίρα. Οι τρεις διαγωνιζόμενοι φαίνεται να παιδεύονται για να το καταφέρουν αυτό: άλλος προσπαθεί να ζεστάνει το καλούπι με τα χέρια του για να ξεκολλήσει η σοκολάτα, άλλος το χτυπάει ελαφρά μήπως και την ξεφορμάρει και άλλος ξύνει τα πλάγια με μαχαίρι για να τη βγάλει από το καλούπι. 

 

Άραγε να το έγραφε η συνταγή ότι χρειάζεται να επαλείψει κανείς τα τοιχώματα του καλουπιού με λίγο, ελάχιστο λάδι για να ξεφορμαριστεί εύκολα το εσωτερικό; Πάντως, το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν έγινε καμία αναφορά - και κυρίως οι παίκτες δεν φαίνεται να γνωρίζουν αυτό το extra tip που θα έσωζε τη βασική παρασκευή του γλυκού τους. 

 

Ίσως, όμως, και αυτή τη μαγειρική αντίληψη να περίμεναν και οι κριτές από εκείνους; Όπως και να 'χει το αποτέλεσμα κρίθηκε...

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr