Κατερίνα Σακελλαροπούλου: Πάσχα με τους 200 κατοίκους του Άη Στράτη

Κατερίνα Σακελλαροπούλου: Πάσχα με τους 200 κατοίκους του Άη Στράτη Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ
0

Πάσχα στον Άγιο Ευστράτιο των 200 κατοίκων, επέλεξε να κάνει η Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Η πρόεδρος της Δημοκρατίας έστειλε «προς όλους τους Έλληνες ένα μήνυμα αισιοδοξίας, υπερηφάνειας και αποφασιστικότητας» και έκανε σαφές προς κάθε κατεύθυνση πως η Ελλάδα «επιθυμεί ειρηνική συνεργασία και καλές σχέσεις με τους γείτονές της. Δεν απειλεί κανέναν, αλλά και δεν δέχεται απαράδεκτες διεκδικήσεις και απειλές από κανέναν».

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου έφτασε σήμερα το πρωί στη Λήμνο και στην έδρα της 130ης Σμηναρχίας Μάχης της Πολεμικής Αεροπορίας και συναντήθηκε με ιπταμένους και τεχνικούς των αεροσκαφών τύπου F 16 που εδρεύουν εκεί και των ελικοπτέρων Super Puma που πραγματοποιούν έρευνες και διασώσεις στο Αιγαίο.  

«Είναι όλοι αυτοί που, αγνοώντας κούραση και προσωπικό κόστος, υπερασπίζονται την εδαφική ακεραιότητα της χώρας μας. Όλοι που, με πίστη, μαχητικότητα και συνέπεια, αποδεικνύουν ότι μπορούμε να υπερβούμε κάθε πρόκληση και κάθε κίνδυνο», είπε η πρόεδρος της Δημοκρατίας για τους ιπταμένους και τεχνικούς των αεροσκαφών.

Στη δήλωση της τόνισε πως «η Ελλάδα, ένα σύγχρονο κράτος στον πυρήνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ, ενδυναμώνει τις συμμαχίες της, σέβεται το διεθνές δίκαιο και επιθυμεί ειρηνική συνεργασία και καλές σχέσεις με τους γείτονές της. Δεν απειλεί κανέναν, αλλά και δεν δέχεται απαράδεκτες διεκδικήσεις και απειλές από κανέναν. Και η καλύτερη απόδειξη γι' αυτό, είπε απευθυνόμενοι στα πληρώματα των αεροσκαφών και των ελικοπτέρων, είστε εσείς, οι άνδρες και οι γυναίκες των Ενόπλων μας Δυνάμεων, οι εγγυητές της ειρήνης και της ασφάλειας στα ελληνικά και ευρωπαϊκά σύνορα».

Sakel Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Sakel Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Από τη Λήμνο με πτήση ελικοπτέρου η Πρόεδρος της Δημοκρατίας μετέβη στον Άγιο Ευστράτιο. Πρώτος σταθμός πριν τον οικισμό ήταν ο Ακρωτήριο Σιαλμά,  όπου βρίσκεται το μνημείο του Υποσμηναγού Νικόλαου Σιαλμά, «του πρώτου νεκρού πιλότου της Πολεμικής μας Αεροπορίας σε αερομαχία στο Αιγαίο». Η πρόεδρος της Δημοκρατίας κατέθεσε στεφάνι και στη συνέχεια συναντήθηκε με τους κατοίκους του νησιού.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Αριάνα Γκράντε μιλά πρώτη φορά για το σκάνδαλο του Nickelodeon και τις κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση ανήλικων ηθοποιών

It's Viral / Η Αριάνα Γκράντε μιλά πρώτη φορά για το σκάνδαλο του Nickelodeon και τις κατηγορίες σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων

«Tώρα, όταν αναλογίζομαι αυτά τα αποσπάσματα, σκέφτομαι... Όντως, τώρα;» - Η πρώτη αντίδραση της τραγουδίστριας μετά το ντοκιμαντέρ Quiet on Set  
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΙΩΑΝΝΑ ΖΕΡΒΑ