Η Ιαπωνία ζήτησε από την Κίνα να σταματήσει τα πρωκτικά τεστ για κορωνοϊό στους πολίτες της, όταν εκείνοι φτάνουν στη χώρα.


Σύμφωνα με τους Ιάπωνες αξιωματούχους, αρκετοί παραπονέθηκαν ότι η διαδικασία τους προκάλεσε «ψυχολογική δυσφορία». Η Κίνα, η οποία σε μεγάλο βαθμό κατάφερε να ελέγξει την εξάπλωση του ιού, ξεκίνησε τα πρωκτικά τεστ τον Ιανουάριο. Την περασμένη εβδομάδα αρνήθηκε ότι ζήτησε από διπλωμάτες των ΗΠΑ να κάνουν αυτά τα τεστ, μετά από σχετικά δημοσιεύματα σε αμερικανικά Μέσα.

 

«Μερικοί Ιάπωνες ανέφεραν στην πρεσβεία μας στην Κίνα ότι τους έγιναν πρωκτικά τεστ, γεγονός που τους προκάλεσε μεγάλο ψυχολογικό πόνο», ανέφερε ο Ιάπωνας υπουργός Προεδρίας Katsunobu Katο. Δεν είναι γνωστό σε πόσους Ιάπωνες έγιναν τα τεστ. Τα τεστ χρησιμοποιούνται σε κάποιους από όσους έμειναν καραντίνα ή εισέρχονται στην Κίνα, είπε επίσης, σημειώνοντας η χρήση τους «δεν έχει επιβεβαιωθεί πουθενά αλλού στον κόσμο».

 

Η Κίνα, μέχρι τώρα, δεν έχει απαντήσει στο αίτημα, αναφέρει, προσθέτοντας πως η ιαπωνική κυβέρνηση το κατέθεσε μέσω της πρεσβείας της στο Πεκίνο.

 

Μία σειρά από κινεζικές πόλεις υιοθέτησαν τα πρωκτικά τεστ, με μερικούς τοπικούς ειδικούς να υποστηρίζουν πως είναι περισσότερα αποτελεσματικά.

 

Όταν παρουσιάστηκαν αρχικά, κρατικά Μέσα μετέδιδαν πως είναι «αμφιλεγόμενα μεταξύ των ειδικών» και λιγότερο αποτελεσματικά σε σχέση με τα υπάρχοντα τεστ. Τα πρωκτικά τεστ αποτελούνται από έναν στυλεό 3 έως 5 εκατοστών από βαμβάκι που εισέρχεται στον πρωκτό και περιστρέφεται.

Με πληροφορίες από ΒΒC

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr