Σκληρό ενοίκιο: Στη Νέα Υόρκη καφέ και μπαρ βρήκαν έναν εναλλακτικό τρόπο για να αντέχουν τα κόστη

0

Στη Νέα Υόρκη, την πόλη που ποτέ δεν κοιμάται, τα ενοίκια των καταστημάτων εστίασης είναι απλησίαστα, πανάκριβα, απίστευτα υψηλά. Ειδικά τα εστιατόρια και τα καφέ που προσφέρουν εμπειρίες υψηλής γαστρονομίας, παρά τα ακριβά μενού, μόλις και μετά βίας αντέχουν το κόστος. 

Και μετά είναι και το ωράριο απαγορευτικό σε ό,τι αφορά την επέκταση των κερδών αυτών των επιχειρήσεων. Όταν ένα καλό εστιατόριο αρχίζει να υποδέχεται κόσμο μετά τις 17.00, η μισή μέρα έχει χαθεί σε κοστοβόρες προετοιμασίες που δύσκολα κάποιος θα αποσβέσει μέσα σε μία εργάσιμη εβδομάδα. 

Γι' αυτό οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων σκέφτηκαν μια εναλλακτική που θα κρατά τα καταστήματά τους ανοιχτά και διαχειρίσιμα και με σχετικά καλά κέρδη όλη την ημέρα. Εκμεταλλευόμενοι το γεγονός ότι η Νέα Υόρκη είναι η... πατρίδα των free lancers, ανθρώπων που δουλεύουν εκτός γραφείου και μέσα στην ημέρα τους χρειάζονται ένα σταθερό σημείο για να εργαστούν ανενόχλητοι, ξεκίνησαν πλέον τα πρωινά να διαθέτουν τους χώρους τους ως εναλλακτικές μορφές γραφείου. 

"Προσφέρουμε έναν ωραίο χώρο, με θετική ενέργεια, ησυχία για να δουλέψει κανείς ανενόχλητος, καλό καφέ και συνοδευτικά, πρόσβαση σε γρήγορο internet και φυσικά ποτέ δεν ξέρεις ποιον θα συναντήσεις. Ίσως έναν καλό φίλο, μια νέα γνωριμία ή ακόμη και τη σχέση της ζωής σου", λέει ένα από τους ιδιοκτήτες. 

Έτσι, πανάκριβα εστιατόρια και καφέ, το πρωί διατίθενται για εργασία, προσφέρουν καφέ, ελεύθερο wi-fi και μικρογεύματα και βλέπουν μαγαζιά και ταμεία γεμάτα σε ώρες που μέχρι πρότινος επικρατούσε η απραξία, η ησυχία και η στασιμότητα στα έσοδα, φυσικά.

Για την ιστορία, ένα σχετικά λογικό ενοίκιο για ένα τέτοιο μαγαζί στη Νέα Υόρκη μπορεί να αγγίξει και τα 35.000 δολάρια τον μήνα (βλέπε και τη σχετική αγγελία), οπότε κατανοεί κανείς τον προβληματισμό των επιχειρηματιών... 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Αννα Γουίντουρ ξαναπαίρνει το Devil Wears Prada στα χέρια της

Διεθνή / Για σένανε μπορώ τη Vogue να προδώσω: όταν η Άννα Γουίντουρ συνάντησε ξανά τη Μιράντα Πρίστλι

Η Vogue ενώνει στο εξώφυλλο του Μαΐου της Vogue την Άννα Γουίντουρ και τη Μέριλ Στριπ, λίγο πριν από το The Devil Wears Prada 2 και το Met Gala, ξαναφέρνοντας στο προσκήνιο τον μύθο που συνοδεύει την ταινία εδώ και είκοσι χρόνια.
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΤΡΑΜΠ ΤΕΛΕΣΗΓΡΑΦΟ

Διεθνή / Ιράν: Κάλεσμα για ανθρώπινες αλυσίδες γύρω από τις ενεργειακές εγκαταστάσεις, καθώς πλησιάζει η προθεσμία Τραμ

Η Τεχεράνη καλεί πολίτες να «προστατεύσουν» ενεργειακές εγκαταστάσεις, ενώ ο πρόεδρος Πεζεσκιάν δηλώνει ότι 14 εκατομμύρια είναι έτοιμοι να πολεμήσουν
THE LIFO TEAM