«Προσευχηθείτε για να διώξουμε τον κυκλώνα»…

0

«Κυκλώνα Φλόρενς, σου απευθυνόμαστε εις το όνομα του Χριστού και προστάζουμε την καταιγίδα να διακόψει την ολομέτωπη κίνησή του προς τα μπρος και να περάσει χωρίς ζημιές μέσα στον Ατλαντικό».

Δεν είναι αστείο, ούτε καν γελοίο.

Συνέβη με τον τυφώνα Μάθιου, συμβαίνει με τον κυκλώνα Φλόρενς, συμβαίνει κάθε φορά που κάποια φυσική καταστροφή απειλεί κάποια πολιτεία των ΗΠΑ: οι ιεροκήρυκες πείθουν τον κόσμο ότι οι θεομηνίες καλμάρουν, αλλάζουν πορεία, αποτρέπονται από την καταστροφική τους διαδρομή μέσω της προσευχής και της δύναμης του Χριστού.

Επειδή ο Ιησούς το... προστάζει και επειδή οι πολίτες δέονται και ψάλλουν με θέρμη υπέρ αυτού του σκοπού.

Ο ιεροκήρυκας Πατ Ρόμπερτσον, λένε οι συνάδελφοι του και αρκετά θύματα των τσαρλατάνικων κηρυγμάτων του, κατάφερε να αλλάξει τη διαδρομή του τυφώνα Μάθιου με το πάθος της πίστης και των κηρυγμάτων του και εμφανίζονται απολύτως βέβαιοι ότι κάτι αντίστοιχο θα συμβεί και με τον κυκλώνα Φλόρενς.

«Οι δημοσιογράφοι σπάνε πλάκα μαζί μας», λένε –και ευτυχώς που το γνωρίζουν-, «αλλά ο Πατ το είχε προφητεύσει αυτό και τα κατάφερε τελικά»...

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ