Ζερεφός: Ο κορωνοϊός μπορεί να προήλθε από το λιώσιμο των πάγων στη Σιβηρία

Ζερεφός: Ο κορωνοϊός μπορεί να προήλθε από το λιώσιμο των πάγων στη Σιβηρία Facebook Twitter
PIXABAY
0

Υπάρχει πιθανότητα ακόμα και ο κορωνοϊός να προέρχεται από το λιώσιμο των πάγων στην περιοχή της νότιας Σιβηρίας ανέφερε σήμερα, ο καθηγητής Φυσικής της Ατμόσφαιρας, Χρήστος Ζερεφός.

Μάλιστα, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ δήλωσε πως υπάρχει και σχετική εργασία που έχει δημοσιευτεί σε διεθνές έγκυρο επιστημονικό περιοδικό, καθώς έχουν γίνει και συνέδρια για το θέμα στη Γερμανία και τη Νέα Υόρκη.

«Έχουμε δει να λιώνουν οι πάγοι στη νότια Σιβηρία με ρυθμούς καταπληκτικούς. Υπάρχει πιθανότητα ακόμα και ο κορωνοϊός να προέρχεται από το λιώσιμο των πάγων στην περιοχή της νότιας Σιβηρίας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο πλανήτης εκπέμπει «SOS»

Ο καθηγητής Φυσικής της Ατμόσφαιρας αναφερόμενος στο φαινόμενο των υψηλών θερμοκρασιών που παρατηρείται παγκοσμίως είπε ότι την τελευταία 20ετία «έχουμε δει σημαντικό αριθμό καυσώνων», κάτι που όπως υποστήριξε εντάσσεται στη γενικότερη αποσταθεροποίηση του κλίματος.

«Οι καύσωνες στη χώρα μας χαρακτηριστικά έγιναν πολύ γνωστοί μετά το επεισόδιο που είχαμε το 1987 και όταν επανήλθε μετά από 10 χρόνια ο επόμενος καύσωνας» σημείωσε λέγοντας πως μετά από 10 χρόνια που μπήκαμε στον νέο αιώνα «είχαμε απανωτούς 4 καύσωνες από τους οποίους ο πιο ενδιαφέρον ήταν αυτός του 2007, ενώ ενδιαφέρον παρουσιάζει και ο τωρινός.  Όπως εξήγησε μάλιστα αυτό που είναι ενδιαφέρον είναι ότι η αποσταθεροποίηση δεν αφορά μόνο την Μεσόγειο.

Αναφερόμενος στο γεγονός πως Σιβηρία και Καναδάς άγγιξαν τους 40 βαθμούς είπε πως οι διαφορές στις θερμοκρασίες είναι τεράστιες, τερατώδης και μοναδικές στην ιστορία των παρατηρήσεων των μετεωρολογικών.  

«Το κόστος των ακραίων φαινομένων αυξάνει. Έχει εκατονταπλασιαστεί τα τελευταία χρόνια και το χειρότερο είναι ότι οι δασικές πυρκαγιές σε αριθμό και ένταση αυξάνουν» σημείωσε ο ίδιος, απευθύνοντας έκκληση για ιδιαίτερη προσοχή από τους πολίτες τις επόμενες ημέρες σχετικά με το άναμμα φωτιών.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ