«Συναγερμός» σήμανε στο Λιμενικό, όταν σκάφος προσέκρουσε σε αγκυροβολημένο καταμαράν στη θαλάσσια περιοχή του Κερίου, στη Ζάκυνθο, χωρίς ευτυχώς να υπάρξει τραυματισμός.

 

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, που επικαλείται πληροφορίες από το Λιμενικό, ένα σκάφος με μοναδικό επιβαίνοντα τον ιδιοκτήτη του, προσέκρουσε σε αγκυροβολημένο καταμαράν, σημαίας Γερμανίας, με έναν αλλοδαπό επιβαίνοντα, στη θαλάσσια περιοχή Κερί.

 

Στο σημείο επιχείρησαν περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., μία ιδιωτική λέμβος με επιβαίνοντες στελέχη του Σώματος, καθώς κι ένα περιπολικό όχημα από ξηράς.

 

Αποτέλεσμα της πρόσκρουσης ήταν υλικές ζημιές στην πρύμνη του καταμαράν και επιφανειακές εκδορές στο σκάφος, ενώ από το περιστατικό δεν υπήρξε τραυματισμός, ούτε παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση ή εισροή υδάτων.

 

Το σκάφος που προσέκρουσε στο καταμαράν κατέπλευσε αυτοδύναμα με ασφάλεια στο λιμενίσκο Κερίου, όπου κινήθηκαν οι προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις και απαγορεύτηκε ο απόπλους του άλλου σκάφους μέχρι την αποκατάσταση της ζημιάς.

 

Για την υπόθεση διενεργείται προανάκριση από το Λιμεναρχείο Ζακύνθου.

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ