Ζάχος Χατζηφωτίου: Ζούσε σε ενοίκιο, είχε πουλήσει τα σπίτια και τα πλοία του

Ζάχος Χατζηφωτίου: Ζούσε σε ενοίκιο, είχε πουλήσει τα σπίτια και τα πλοία μου Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi
0

Ο Ζάχος Χατζηφωτίου, που πέθανε σε ηλικία 99 ετών την περασμένη Παρασκευή, είχε αποκαλύψει σε παλαιότερη συνέντευξή του έμενε σε ενοίκιο αφού είχε πουλήσει όλη του την περιουσία.

Σε μία συνέντευξή του το 2016 στον ALPHA και στο protothema.gr είχε πει ότι μετακόμισε από την Πλάκα γιατί το κέντρο «άρχισε να χαλάει».

«Μένω στο ενοίκιο. Δίνω 600 ευρώ το μήνα για το σπίτι μου και είμαι ήσυχος» είχε πει τότε.

«Ένα πρωί ξύπνησα και αποφάσισα να πουλήσω τα σπίτια μου. Λίγο μετά ξέσπασε η κρίση. Είχα έμπνευση μου φαίνεται. Ήμουν τυχερός. Είχα τρία σπίτια στη Μύκονο και άλλα τρία στην Κηφισιά. Έφυγαν όλα» είχε αποκαλύψει.

Δήλωνε δε, ικανοποιημένος από την επιλογή αυτή που είχε κάνει.

Ερωτώμενος σχετικά το 2020 είχε πει για τα σπίτια του ότι δεν τα ήθελε πια, «διότι όταν πέσαμε στην αριστερή κυβέρνηση είπα εδώ δεν θα μείνει τίπο­τα όρθιο, θα βάλουν τέτοιους φόρους που δεν θα μπορούν να τους πληρώσουν οι άνθρωποι».

Για την εποχή που είχε επιχειρήσει να γίνει εφοπλιστής και είχε αγοράσει τρία πλοία επισήμανε ότι «Δεν είναι αστεία η θάλασσα.

»Εφοπλιστής, εφοπλιστής, αλλά πολλή δουλειά και η δυσκολία μεγάλη. Ατυχίες, η τράπεζα έκανε πτώχευση, μια τράπεζα πτωχεύει κάθε… 500 χρόνια, αλλά η δική μου πτώχευσε. Έκλεισε και για τρία χρόνια η διώρυγα του Σουέζ και από εκεί είχα μεγάλη ζημιά, πολλά εκατομμύρια δολάρια και τα πούλησα τα βαπόρια».

Στην προσωπική του ζωή είχε κάνει πέντε γάμους. Ο πρώτος του ήταν με μια Γαλλίδα. Δεύτερη σύζυγός του ήταν η Δανάη Σωσσίδη, γόνος της οικογένειας Κύρου, με την οποία απέκτησε την κόρη του Μανίτα. Αργότερα στο Παρίσι έκανε τον τρίτο του γάμο με την Ιρέν, μία Γαλλίδα, που δούλευε σε γνωστό οίκο μόδας.

Μεγάλο κεφάλαιο στη ζωή του υπήρξε η Τζένη Καρέζη. Παντρεύτηκαν στις 7 Μαΐου του 1962 ενώ μετά το διαζύγιό τους, ο Ζάχος Χατζηφωτίου παντρεύτηκε το μοντέλο, Κατερίνα Παπαδημητρίου.

«Εγώ φεύγω μόνος μου από κάθε γάμο. Αφήνω ότι έχω εγκαταστήσει εκεί, τους τα χαρίζω» είχε πει σε παλαιότερη συνέντευξή του.

Με πληροφορίες από το Πρώτο Θέμα./Alpha

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σεισμός στην Καλαμάτα: Ίσως είναι το ρήγμα που έδωσε τα 6,5 Ρίχτερ το 1947, εκτιμά ο Παπαδόπουλος

Ελλάδα / Σεισμός στην Καλαμάτα: Ίσως είναι το ρήγμα που έδωσε τα 6,5 Ρίχτερ το 1947, εκτιμά ο Παπαδόπουλος

Ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος συνέδεσε τη σημερινή δόνηση με τον μεγάλο σεισμό των 6,5 Ρίχτερ που είχε σημειωθεί στην περιοχή το 1947, διευκρινίζοντας πως δεν σχετίζεται με το επίκεντρο του σεισμού της Καλαμάτας του 1986
LIFO NEWSROOM
Θεσσαλονίκη: Βαρύ κατηγορητήριο σε 37χρονο και 24χρονη για τον βιασμό της 10χρονης κόρης της

Ελλάδα / Θεσσαλονίκη: Βαρύ κατηγορητήριο σε 37χρονο και 24χρονη για τον βιασμό της 10χρονης κόρης της

Η 24χρονη μητέρα και ο 37χρονος σύντροφός της κατηγορούνται για βιασμό ανηλίκου κατ’ εξακολούθηση, κατάχρηση ανηλίκου, γενετήσιες πράξεις σε βάρος ανήλικου και ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη
LIFO NEWSROOM
Φωτιά στον λόφο Κουλά στις Σέρρες – Μήνυμα 112 για ετοιμότητα στους κατοίκους

Ελλάδα / Φωτιά στον λόφο Κουλά στις Σέρρες – Μήνυμα 112 για ετοιμότητα στους κατοίκους

Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής για τη φωτιά σε δασική έκταση κοντά στην Ακρόπολη Σερρών – Μήνυμα από το 112 προειδοποιεί τους πολίτες να βρίσκονται σε αυξημένη επιφυλακή
LIFO NEWSROOM