Υπόθεση Novartis: Ο Αγγελής κατέθεσε το πρώτο έγγραφο του FBI

Υπόθεση Novartis: Ο Αγγελής κατέθεσε το πρώτο έγγραφο του FBI Facebook Twitter
0

Ο Ιωάννης Αγγελής κατέθεσε έγγραφο που αναφέρει ότι το FBI είχε ενημερώσει την εισαγγελία Διαφθοράς τουλάχιστον από τον Αύγουστο του 2017 πως δεν έχει στοιχεία για χρηματισμό ή εμπλοκή πολιτικών προσώπων στην υπόθεση Novartis.

Στο επίμαχο έγγραφο– έκθεση του Ομοσπονδιακού Γραφείου Ερευνών των ΗΠΑ, που κατατέθηκε σήμερα στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής για τους χειρισμούς του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου στο σκάνδαλο Novartis, είναι του 2017, πρόκειται δηλαδή για το έγγραφο, με το οποίο ερωτάται το FBI πώς τα στελέχη της Novartis δωροδοκούσαν και όχι ποιοι δωροδοκήθηκαν.

Το εν λόγω έγγραφο προηγείται των ανακρίσεων που διενήργησε το FBI, μετά τις οποίες εστάλη το έγγραφο με τα πολιτικά πρόσωπα που έχουν προκύψει, γι΄αυτό και δεν αναφέρονται ονόματα σε αυτό.

Σε αυτό οι αμερικανικές αρχές απαντούν σε τέσσερα συγκεκριμένα ερωτήματα που τους θέτει η εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη αναφορικά με στοιχεία που διαθέτουν για χρηματισμούς Ελλήνων ιατρών, αξιωματούχων και πολιτικών.

Από την πλευρά του το FBI απαντά ότι έχει στοιχεία μόνο για χρηματισμούς ιατρών και φθάνοντας στο τελευταίο ερώτημα που αφορά πολιτικά πρόσωπα ξεκαθαρίζει ότι «δεν παρασχέθηκαν πληροφορίες για το κατά πόσο οι ανωτέρω ή άλλα πρόσωπα επηρέασαν με οιονδήποτε τρόπο την πολιτική τιμολόγησης φαρμάκων στην Ελλάδα».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Αγγελής απαντώντας σε ερωτήματα σχετικά με το έγγραφο που προσκόμισε είπε ότι «το έγγραφο που σας δείχνω, όπως και όλα τα άλλα, δεν έχουν καμία αναφοροά σε πολιτικά πρόσωπα. Τον λόγο που θεωρώ ότι το απέκρυψαν είναι ότι θα έβγαινε κάτι θετικό για τα πολιτικά πρόσωπα».

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι σε άλλο σημείο ο κ. Αγγελής ανέφερε ότι «το αφεντικό της κυρίας Τουλουπάκη ήταν ο Ρασπούτιν» ενώ συμπλήρωσε στη συνέχεια «ηθικός αυτουργός του ηθικού αυτουργού είναι ο πρωθυπουργός».

Υπόθεση Novartis: Ο Αγγελής κατέθεσε το πρώτο έγγραφο του FBI Facebook Twitter

Υπόθεση Novartis: Ο Αγγελής κατέθεσε το πρώτο έγγραφο του FBI Facebook Twitter

Υπόθεση Novartis: Ο Αγγελής κατέθεσε το πρώτο έγγραφο του FBI Facebook Twitter

Απάντηση όμως για το εν λόγω έγγραφο υπάρχει και από κοινοβουλευτικές πηγές, σύμφωνα με τις οποίες, η εμφάνιση του εγγράφου αποτελεί αντιπερισπασμό, μετά τις αποκαλύψεις της Τετάρτης, ότι ο πρώην υπουργός της ΝΔ κατέθετε χρήματα σε λογαριασμό του γιου του στην Αμερική, μέσω τροφοδότη λογαριασμού στην Ελβετία, στοιχεία που όπως ο ίδιος ο κ. Αγγελής αποκάλυψε, του τα έδωσε το FBI, στη συνάντηση που είχαν με τους εισαγγελείς Διαφθοράς στην Βιέννη, το Δεκέμβριο του 2018, αλλά και μετά την σημερινή δήλωση του κ. Αγγελή ότι δύο φόνοι πιθανότατα σχετίζονται με τη δήθεν σκευωρία Novartis.

Με πληροφορίες από Πρώτο Θέμα, Εφημερίδα των Συντακτών

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η φιλόλογος Λιάνα Κόκκινου που στήριξε τον Ιρανό μαθητή που αρίστευσε, μιλά στη LIFO

Ελλάδα / Η φιλόλογος Λιάνα Κόκκινου που στήριξε τον Ιρανό μαθητή, μιλά στη LIFO

Η συντονίστρια του προγράμματος «Άμεση Ανακούφιση Προσφύγων και Μεταναστών» των Παιδικών Χωριών SOS στη Λέσβο, μιλά για την επιτυχία του 18χρονου παιδιού αλλά και για τι θα πρέπει να κάνει πλέον η πολιτεία

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ