Υπεγράφη η απόφαση για τα απολυτήρια χωρίς θρήσκευμα-ιθαγένεια

Υπεγράφη η απόφαση για τα απολυτήρια χωρίς θρήσκευμα-ιθαγένεια Facebook Twitter
0

Υπουργική Απόφαση αποτελεί πλέον η απαλοιφή του θρησκεύματος και της ιθαγένειας από τα απολυτήρια γυμνασίων και λυκείων, καθώς η υπουργός, Νίκη Κεραμέως, υπέγραψε τις σχετικές αποφάσεις.

Από εδώ και πέρα, αναμένεται η δημοσίευση των αποφάσεων στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Το χρονικό 

Δε θα αναγράφεται από εδώ και στο εξής η ιθαγένεια και το θρήσκευμα στους τίτλους και πιστοποιητικά σπουδών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και στο πληροφοριακό σύστημα «myschool», μετά από απόφαση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, με την οποία συμμορφώθηκε το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Με ανακοίνωσή του το Υπουργείο Παιδείας ανέφερε πως έχει δρομολογήσει την τροποποίηση των κείμενων ρυθμίσεων, καθώς στόχος είναι η καλλιέργεια ενός σχολικού περιβάλλοντος γνώσης που να είναι ελεύθερο, δημιουργικό και χωρίς αποκλεισμούς, «καταπολεμώντας κάθε είδους διάκριση, σεβόμενοι τις θρησκευτικές πεποιθήσεις.

Η Υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, είχε σημειώσει ότι «παράλληλα μεριμνούμε για την προστασία των προσωπικών δεδομένων των μαθητών, σύμφωνα με το εθνικό και ενωσιακό δίκαιο».

«Κρίθηκε ότι η αναγραφή του θρησκεύματος και της ιθαγένειας στους τίτλους και στα πιστοποιητικά σπουδών δεν είναι αναγκαία και πρόσφορη για την εξυπηρέτηση του σκοπού τους, ο οποίος συνίσταται αποκλειστικά στην παρακολούθηση της φοίτησης και στη βεβαίωση των επιδόσεων και της επιτυχούς περάτωσης των σπουδών του μαθητή. Στο πλαίσιο αυτό, προχωράμε άμεσα στις αναγκαίες τροποποιήσεις των σχετικών ρυθμίσεων, ώστε η συλλογή και επεξεργασία τέτοιων προσωπικών δεδομένων, σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες, να είναι απολύτως συμβατή με τις απαιτήσεις του εθνικού και ενωσιακού δικαίου.»

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ